Lag för lag – Boden

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Näst sist ut i den norra ettan är Boden.

Boden

Placering i grundserien: 1:a

Placering i allettan norra: 1:a
Ut i semifinal mot Mariestad med 2-0 i matcher.

Målvakter

Antti Karjalainen (ny från Dukla Trencin, Slovakien)
Jacob Karlsson (ny från Kalix)
Linus Rullander (uppflyttad från J20)

Betyg 4+

Antti Karjalainen har agerat backup i den finska högstaligan under flera år med en räddningsprocent på oftast över 90 vilket är klart godkänt. Förra säsongen delade han dock mellan spel i Mestis och i slovakiska Dukla Trencin, med bra stats. Så på papperet ser det ut som en riktigt vass värvning, det lilla orosmolnet är väl att han i stort sett hela karriären agerat backup. Hur fixar han 18 matcher på mindre än två månader? Det kan i och för sig bli så att han och Jacob Karlsson delar på ansvaret, även Jacob Karlsson är en riktigt bra målvakt nämligen som fick ett stort genombrott i Kalix säsongen som gick. Varför Linus Rullander står med ställer jag mig dock undrande till, med sådan konkurrens lär han ha svårt att få speltid.

Backar

Felix Dahlroth
Anton Danielsson (ny från Vita Hästen)
Oskar Matushkin (ny från Yunosk Minsk, Belarus)
Anton Avehag (ny från Sundsvall)
Fredrik Bergdahl
Fredrik Granberg (ny från Mariestad)
Johan Höglund
Viktor Aresprång (uppflyttad från J20)

Betyg 4-

Felix Dahlroth fick ett stort poängmässigt genombrott förra säsongen med hela 39 poäng på 40 matcher! Han är en av tre offensiva poängbackar i laget, de andra två är nyförvärven Oskar Matushkin och Anton Avehag. Defensivt så kommer nya Anton Danielsson få dra ett tungt lass, han har både kilo och rutin från allsvenskan. Resten är mer komplementsspelare.

Forwards

Pontus Johansson, f

Mikael Lidhammar, f
Elias Edström, c/f (ny från Teg)
Christian Nyman, c/f
Viktor Sandberg, c/f
Anton Tano, f
Marcus Sandström, f
Sebastian Harila, f
Linus Hedman, f (ny från Hudiksvall)
Sebastian Hansson, f
Robin Höglund, f (ny från Borlänge)
Sebastian Huczkowski, f
Fabian Nilsson, c/f (ny från Malmö J20)
Filip Lindén, c (ny från Södertälje J20)
Alexander Wallin, f

Betyg 4+

Man har tappat viktiga offensiva kuggar som Kontos och Kaijser, men man har fortfarande gott om vassa poänggörare (som Pontus Johansson, Mikael Lidhammar, Christian Nyman, Viktor Sandberg och Anton Tano), och värvningen av Elias Edström är riktigt vass. En kreativ center som mycket väl kan fylla Kontos tomrum. Man har också en hel del tyngd framåt, 8 spelare väger 89 kg eller mer, det kommer bli jobbigt att hålla Boden utanför boxen.

Tränare

Robert Norberg

Betyg 4

Det ska åkas mycket skridskor och smällas på när man spelar under tränare Norbergs ledning, precis som han själv spelade. Det har också gett framgång för laget, även om han blev rätt ordentligt utmanövrerad mot Mariestads rutinerade Andreas Appelgren senaste säsongen.

Totalt 16+

När backsidan är så stark som den är och ändå är det svagaste kortet så förstår man vilket komplett lag Boden har. Saknar möjligen den där yppersta spetsen som vissa andra lag har, men bredden på toppen är riktigt bra.

Lämna ett svar