Lag för lag – Lindlöven

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Näst sist ut i den västra ettan är Lindlöven.

Lindlöven

Placering i grundserie: 6:a
Placering i vårserie: 2:a

Målvakter

Jonatan Frykholm

Betyg 2+

Jonatan Frykholm hade toppstatistik de matcher han stod förra säsongen, men det blev tyvärr bara 14 matcher på grund av skadeproblematik. Just med tanke på skadeproblematiken så är det ännu märkligare att man just nu inte har någon backup överhuvudtaget.

Backar

David Berg
Joshua Karlsson
Philip Nyberg
Adam Björklund (ny från Karlskoga J20)
Elias Lindgren (ny från Örebro J20)
Zikmund Mróz (ny från Lebanon Valley College, NCAA III USA)
William Lindgren (ny från speluppehåll)

Betyg 3-

Har tre backar av hög klass. David Berg har flera riktigt bra säsonger i allsvenskan och är en stark tvåvägsback med bra skridskoåkning och spelsinne. Joshua Karlsson är en personlig favorit. En stor, stark back som är tillräckligt snabb för hockeyettan och dessutom kan hålla i pucken och leverera ett bra förstapass. Philip Nyberg har meriter från såväl NCAA som allsvenskan och är främst stabil defensivt. Utöver dessa tre så är det mer anonymt, med en joker i Zikmund Mróz.

Forwards

Maksim Semjonov, c/f
Anton Björkman, f
Christoffer Anrén, c
Anton Widmark, c
Alexander Sunnefors, f
Anton Toolanen, f/c
Isak Jonsson, f (ny från Kumla)
Simon Brännvall, f
Anton Karlsson, f
Anthony Paskaruk, c (ny från Kiruna AIF)
Jonathan Öhrström, f (ny från Karlskoga J20)

Betyg 3

Laget har endast 11 forwards under kontrakt, men i alla fall 10 av dom håller minst godkänd ettanklass. Juvelen i kronan är givetvis Maksim Semjonovs som redan sin första seniorsäsong (den förra) gjorde hela 43 poäng, över en poäng per match i snitt. En snabb, teknisk och med tanke på storleken rätt stark forward som dessutom har ett ruggigt vasst handledsskott. Han skulle kunna plats i alla lags förstakedjor. Nye Isak Jonsson hade en riktigt bra säsong i Kumla, en speedig spelare med rätt bra pass.

Tränare

Jonas Dufåker

Betyg 3

Jonas hade ett bra förstaår i Lindlöven där han förde laget till en sjätteplats i allettan, lagets bästa placering någonsin. Förra säsongen gick det dock trögare, med missad alletta med liten marginal (sämre målskillnad) med dessutom missad seger i vårserien. Men det är en kompetent tränare som är väl förberedd och alltid har en tydlig matchplan.

Totalt 11

Utöver att man är väldigt beroende av Frykholm som sista utpost och att forwardssidan än så länge saknar ett par spelare, så har man en rätt stark trupp med en trygg tränare och spets på såväl backsidan som forwardssidan. Men man måste få in de sista pusselbitarna snabbt nu, annars kan det bli jobbigt.

Lämna ett svar