Lag för lag – Hanhals

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Näst sist ut i den södra ettan är Hanhals.

Hanhals

Placering i grundserie: 10:a
Placering i vårserie: 3:a

Målvakter

Isak Ragnevad
Scott Hector (ny från Guts)
Johan Carmén Wiklund (uppflyttad från J20)

Betyg 2+

Isak Ragnevads säsong var riktigt stark och han var den kanske enskilt största anledningen till att Hanhals slapp kvalserie på storheter som Tranås och Krifs bekostnad. Och det vill verkligen till att han fortsätter leverera, för de båda backuperna håller inte på nivån tyvärr.

Backar

Jacob Olbing (ny från Tranås)
Alexander Stensson
Linus Andersson (ny från Troja)
Kim Roussakoff
Elliot Nordholm (ny från Linden)
Teodor Nyström (ny från Wings)
Oscar Ramqvist (ny från Sundsvall)
Albin Rundberg (uppflyttad från J20)
Robin Vikström (uppflyttad från J20)

Betyg 2
Hanhals har blivit av med sina bästa backar inför säsongen men har gjort sitt bästa för att täcka upp hålen, även om man inte riktigt lyckats. Jag gillar dock tre av nyförvärven: Jacob Olbing hade en kanonsäsong sin första i Tranås, men har sedan kanske stagnerat lite. Men det är en väldigt skridskostark back som gärna följer med upp i anfallen. Från Troja kommer Linus Andersson, en defensiv back med bra storlek som inte backar för att smälla på. Och Lindenvärvningen Elliot Nordholm fick inte alls till det i Linden, men han har en hög kapacitet offensivt med bra blick. Tre spelare med lite revansch att fylla. I övrigt är det kvar ett par hyfsat stabila backar i Alexander Stensson och rutinerade Kim Roussakoff.

Forwards

Ludvig Nilsson, c/f (ny från Halmstad)
Albin Storm, c/f (ny från Kalmar)
Felix Wermelin, c/f (ny från Dalen)
Jonatan Lundin Andersson, f
Albin Bardh, c
Emil Backman, c/f (ny från Tranås)
Robin Sundman, f (ny från Kalmar)
Albin Svensson, c/f
Erik Hansson, c/f
Gustav Göransson, f
Rasmus Rosenqvist, c/f
Erik Andersson, f
Erik Strömberg, f

Betyg 2

Hanhals spets består till stor del av större lags tredje- och fjärdekedjespelare som nu söker sig till en större roll. Men det finns ändå en hög kapacitet i spelare som Ludvig Nilsson, Albin Storm, Felix Wermelin och Emil Backman. Kvar finns den före detta juniorlandslagsmannen Jonatan Lundin Andersson som så sent som förra säsongen fick göra fyra matcher med Frölunda. Albin Bardh är en hårt jobbande center som också kan få ett litet genombrott i rätt roll.

Tränare

Per Ljusteräng (ny från Hudiksvall)

Betyg 2

Visst är det ett omtalat namn, men mest för att han är kontroversiell. Två gånger har han fått sparken de senaste tre säsongerna och den tredje var han också ifrågasatt. Hård och tuff ledarstil och det går inte alltid hem hos spelarna.

Totalt 8+

Ett lag utan stjärnor, men med ett helt koppel gedigna hockeyarbetare. Kommer säkert kunna gneta till sig en och annan poäng, men speciellt flärdfullt kommer det inte att se ut.

Lämna ett svar