Lag för lag – Vallentuna

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Som lag nummer åtta från den östra ettan presenteras Vallentuna.

Vallentuna

Placering i grundserie: 7:a
Placering i vårserien: 1:a
Ut i åttondelsfinal mot Piteå med 2-0 i matcher.

Målvakter

Alexander Jirhage
Marcus Eléhn

Betyg 1

När Daniel Rosengren sent lämnade för allsvenska Tingsryd så var det ett riktigt dråpslag för Vallentuna. Kvar har man Alexander Jirhage med några rätt bedrövliga säsonger i ryggen efter att tidigare i sin karriär varit ett rätt aktat namn. Nu ska han vara försavalet, för alternativet är blott 19-åringe juniormålvakten Marcus Eéhn som endast stått i J18 elit samt 2 matcher i J20 region. Det är ett stort steg att ta att gå därifrån till att stå i hockeyettan.

Backar

Jim Jakobs (ny från Borlänge)
Marcus af Burén
Alexander Svarvén (ny från Huddinge)
Karl Holmqvist
Lucas Eriksson
Lucas Aaw (ny från Hammarby)
Ludwig Almgren (ny från Djurgården J20)
Elias Svensson Derwall (ny från Rögle J20)

Betyg 2-

Borlängeikonen Jim Jakobs är en defensiv klippa som under senare år också utvecklat offensiven. Han kommer få dra ett mycket tungt lass i laget som enda ”stjärna”. Marcus af Burén och Alexander Svarvén är visserligen helt ok hockeyettanbackar men mer defensiva, så frågan är vem som ska leda laget offensivt. Lucas Eriksson och Aaw är rörliga backar som kan förbättra sin poängskörd ordentligt, men har en bit kvar. Svag backsida.

Forwards

Måns Krüger, c/f
Dennis Finn Olsson, f (ny från Borlänge)
Lukas Paulsson, c
Marcus Andersson, f
Erik Aterius, f (ny från Borås)
Oskar Söderberg, f
Marcus Abrahamsson, f
Oskar Carlsson, c/f (ny från Linden)
Kevin Gabor, c/f (ny från Banska Bystrica, Slovakien)
Anton Larsson, c/f (ny från Djurgården J20)
Viktor Trojmar, c/f
Wilhelm Stoor, f

Betyg 3

Sena signaturen Måns Krüger är givetvis riktigt tung. En riktig hovleverantör av fina passar till sina medspelare. Dennis Finn Olsson är ett vasst nyförvärv med bra fart i allt han gör och han har även en del allsvensk rutin. Lukas Paulsson hade en riktigt vass förra säsong och kan säkert bygga på den. Trotjänaren Marcus Andersson är klubben trogen när många andra lämnat och som kapten och framstående målskytt så kommer han ha en viktig roll. Det är dessa tre som lagets offensiv kommer att kretsa kring till stor del. Powerforwardsen Oskar Söderberg och Erik Aterius kan säkert också bidra även om tiden i Borås får ses som en missräkning för före detta juniorlandslagsmannen Erik. I övrigt så en hel del hockeyarbetare.

Tränare

Mikael Österblom

Betyg 1 +
Mikael Österblom har haft riktigt vassa trupper tre säsonger i rad nu i olika föreningar, (Segeltorp, Huddinge och Vallentuna), men med fiasko som facit varje gång. Har rykte om sig att vara en ”mjuk” tränare som driver på för dåligt vad gäller träningsmängd med mera.

Totalt 8

Jag misstänker att Vallentuna jagar en ersättare till Rosengren, för fram tills den kommer så är målvaktssidan väldigt svag. Starkast positionen är forwardssidan, där Måns Krüger i slutet anslutit med något laget saknade tidigare till stor del: En riktig speldosa.

Lämna ett svar