Lag för lag – Piteå

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Som lag nummer åtta från den norra ettan presenteras Piteå.

Piteå

Placering i grundserien: 4:a
Placering i allettan norra: 8:a
Ut i kvartsfinal mot Hudiksvall med 2-1 i matcher.

Målvakter

John Westermark
Johannes Sundström (uppflyttad från J20)

Betyg 2

John Westermark slog igenom på ettannivå för tre säsonger sedan då han storspelade i bottenlaget Lejon. Det gav ett kontrakt i betydligt hetare Piteå, men där har han ännu inte visat samma klass. Förra säsongen hamnade han på en räddningsprocent på dryga 90 vilket är helt ok, men inget för ett lag med högre ambitioner. Johannes Sundström känns väldigt osäker som backup.

Backar

Ludvig Stenvall
Calle Behm
William Carlén
Henrik Claesson
Albin Thyni Johansson (ny från Luleå J20)

Betyg 2-

Piteås backsida är ettans allra tunnaste sett till numerären, endast fem backar står under kontrakt. Visserligen är Ludvig Stenvall en offensiv back av hög ettanklass och Calle Behm är en spännande talang. Även övriga tre håller för nivån, men det håller inte att spela på fem backar.

Forwards

Magnus Isaksson, c
Joakim Högberg, f
Carl Becker, c/f
Emil Wrenman, f
Petter Mäkitalof
Victor Edström, f
Marcus Collin, c/f
Jacob Berglund, f
William Edholm, f
Joakim Landkvist, f
Arvid Bäckström, c/f (ny från Luleå J20)
Albin Nylund, f
Ludvig Warg, c/f
Adam Eriksson, c

Betyg 3+

Har material för två riktiga toppkedjor med toppspelarna Magnus Isaksson och Joakim Högberg i spetsen. Även Carl Becker, Emil Wrenman och Petter Mäkitalo håller bra klass. Men sedan? Lagets forwardssida haltar vilket ger orimligt mycket istid till främst Magnus Isaksson. Han må vara ruggigt bra, men det blir svårt för honom att orka över tid i jämna och täta matcher.

Tränare

Andreas Karlsson

Betyg 2+

Gjorde sin första seniorsäsong förra säsongen efter en tidigare tränarkarriär som J18-ansvarig i Skellefteå. Gjorde det helt ok, men inte mer när laget precis nådde slutspel där man lyckades slå ut Vallentuna innan man åkte ut mot Hudiksvall.

Totalt 9+

Laget i ettan med minst spelaromsättning. Endast tre nya in i truppen, varav en egen junior och en som spelade i klubben förra säsongen på lån. Med andra ord är det i realiteten endast ett riktigt nyförvärv, och det är ett tecken på att spelare trivs och vill stanna, men samtidigt är det ett tecken på att det är svårt att få nya till klubben. En klubb mår bra av lite omsättning i en trupp, det gör att det blir lite nytt blod in i truppen och slentrianen undviks. Framför allt hade klubben mått bra av att få in några nya namn för att förstärka backsidan, den är väldigt tunn. Men även på forwardssidan skulle det inte skada med lite nya namn in som kan vässa konkurrensen och bredden.

Lämna ett svar