Lag för lag – Linden

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Som lag nummer åtta från den västra ettan presenteras Linden.

Linden

Placering i grundserien: 10:a
Placering i vårettan: 1:a
Ut i åttondelsfinal mot Mariestad med 2-0 i matcher.

Målvakter

Anders Olsson
Albin Mörck (Ny från Växjö J20)

Betyg 2-

Med sina 90,3 i räddningsprocent så hade Anders Olsson en ok säsong, men inte mer. Inte den där riktiga matchvinnarmålvakten, det är sällan han står på huvudet och vinner matcher på egen hand. Albin Mörck lär dock bli backup för att stå på tillväxt, det är ett steg att ta från juniorhockey.

Backar

Albin Johansson (ny från Tingsryd)
Eric Backman (ny från Nyköping)
Filip Hedberg
Niklas Hjalmarsson
Andreas Thelander
Markus Hansson
Robin Eriksson

Betyg 2+

Albin Johansson är tänkt att leda det defensiva jobbet, Eric Backman det offensiva. Båda besitter spetskompetenser på sina respektive områden och kommer göra bra ifrån sig. Filip Hedberg är en tvåvägsback med en del offensiva skills, medan Hjalmarsson är mer åt det defensiva hållet. Andreas Thelander är den av de tre unga backarna Linden plockat in som jag tror mest på. Men lite tunt.

Forwards

Tobias Sjökvist, c/f
Thom Flodqvist, c/f (ny från uppehåll)
Linus Ageborg, c/f
Lucas Lagerstedt, f (ny från Sollentuna)
Johan Cederberg, c
Adam Lidström, f (ny från Enköping)
Alexander Sollén, f
Balinth Horvath, c (ny från Tyringe)
Hampus Wallin, f
Erik Lindskog, f (ny från Färjestad J20)
Filip Ljungdahl, f/c (ny från Oskarshamn J20)
Alexander Larsson, f
Dominic Süsskind, c/f (ny från Västerås J20)

Betyg 3

Linden har en bra bredd på forwardssidan med många spelare som kan leverera i båda riktningarna. Offensivt är det främst irrationella Tobias Sjökvist, starke målskytten Thom Flodqvist (tillbaka från uppehåll), spelskicklige Linus Ageborg och nye fine målskytten Lucas Lagerstedt som ska vara de drivande. Defensivt så är Johan Cederberg och Adam Lidström starka, även Alexander Sollén är en stark rollspelare. Dessutom några spännande unga talanger.

Tränare

Joakim Lundholm

Betyg 3

Joakim Lundholm har tagit kliv säsong för säsong med Linden. Det var han som förde upp dom i ettan och två säsonger senare (senaste säsongen) spelade de sin första playoffmatch. Vad blir nästa steg?

Totalt 10

Vill Linden ta nästa steg så är det defensivt de skulle behöva vässa laget. Anders Olsson skulle vara en duglig andrekeeper men håller inte som förste för ett lag som ska spela allettan. Även backsidan skulle behöva ha in något etablerat namn ytterligare. Offensivt ser det bättre ut.

Lämna ett svar