Lag för lag – Nybro

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Som lag nummer åtta från den södra ettan presenteras Nybro.

Nybro

Placering i grundserien: 2:a
Placering i allettan: 1:a
Placering i kvalserien: 2:a

Målvakter

Robin Johansson
Pontus Eltonius (ny från Huddinge)

Betyg 5-

Robin Johansson var förra säsongens bästa målvakt i hockeyettan och nu kompletteras han av en annan riktigt bra hockeyettanmålvakt i Pontus Eltonius. Nu står Nybro med ett målvaktspar som skulle kunna stå i ett allsvenskt bottenlag.

Backar

Erik Lindström
Markus Västilä (ny från Nove Zamky, Slovakien)
Niklas Dahlberg (ny från Kalmar)
Jesper Mångs
Anton Schagerberg
William Alftberg
Viktor Bohlin
Melker Bergman

Betyg 4+

En stark backsida med rörliga backar som också kan slå ett bra förstapass men också med tillräcklig tyngd för att bli svårforcerade. Erik Lindström och nye Markus Västilä spetsen i en stark och komplett backsida. Det enda som saknas egentligen är en rightare.

Forwards

Janne Väyrynen, f
Janne Kettunen, c/f (ny från Dukla Trencin, Slovakien)
Eeri Savilahti, f/c
Sebastian Borg, f
Fredrik Strömgren, c/f
Adam Persson, c
Hannes Johansson, c/f (ny från Tingsryd)
Robin Wengdahl, c/f
Lukas Macklin, f (ny från AIK)
Axel Lindström, f (ny från Karlskrona)
Simon Hansson, f
Oliver Nilsson, f (ny från Tingsryd)
Markus Ruuskanen, f (ny från Hanhals)

Betyg 4+

Hade hamnat på 5- om inte storstjärnan Janne Väyrynen rapporterats ha brutit nyckelbenet vilket gör att han (om det stämmer) missar stora delar av säsongen. Men det finns fortfarande gott om klasspelare i laget, nye Janne Kettunen ser hypervass ut under försäsongen och sedan tidigare så finns det en hel del offensis kompetens i tex Sebastian Borg och Fredrik Strömgren. Men man har också värvat klokt, rollspelare som kan köpa en mer defensiv roll så att det inte blir för mycket generaler och för få soldater. Adam Persson är en nyttig spelare i alla situationer på isen som också måste lyftas fram.

Tränare

Mikael Tisell

Betyg 4

Hade förra säsongen det starkaste materialet att tillgå men lyckades ändå inte få det att bära hela vägen. Men visst är det en kompetent tränare, med fast han leder han laget där ingen tillåts falla ur ramen.

Totalt 17+

Ett komplett lag utan svagheter. Kommer få ses som de stora favoriterna i vinter.

Lämna ett svar