Lag för lag – Strömsbro

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Som lag nummer sju från den östra ettan presenteras Strömsbro.

Strömsbro

Placering i grundserie: 6:a
Placering i vårserien: 2:a

Målvakter

John Morelius
Adam Mattsson (ny från Brynäs J20)

Betyg 2+

Förra säsongen fick han lite förvånande stå färre matcher än Alexander Flink trots bra mycket bättre statistik, men i år är det John Morelius tur att få första tjing på att få stå. Det har han som sagt var förtjänat efter att ha vunnit östra vårettans målvaktsliga med fina 93,25 i räddningsprocent. Han kompletteras av Brynäs juniorkeeper som är oprövad på nivån, vilket drar ner betyget.

Backar

Adam Deutsch
Nicklas Stridh
Gvido Jansons (ny från Arizona State University)
Viktor Svensson
Lucas Gustavsson
Linus Bergander
Axel Westlund
Linus Lundberg (ny från Södertälje J20)

Betyg 3-

Adam Deutsch och Nicklas Stridh är två starka offensiva backar som har för vana att fylla på offensivt och göra mycket poäng. Denna säsong har Strömsbro för första gången sedan de gick upp i ettan dock inte valt att enbart satsa på offensiva backar, för nu har de värvat in Gvido Jansons från starka NCAA-ligan, en spelare som beskrivs som en klassisk defensivback som spelar fysiskt och enkelt. En bra värvning som ger bättre balans till backsidan, även om det hade kunnat få plats med en stark defensivback till. Viktor Svensson och Lukas Gustafsson är vettiga tvåvägsbackar.

Forwards

Stefan Söder, f (ny från Vallentuna)
Joakim Axman, f
Viktor Ehn, c/f
Erik Broman, c
Gabriel Deutsch, c/f
Emils Ezitis, f (ny från Olymp Riga, Lettland)
Simon Appelqvist, f (ny från Tingsryd)
Max Freyschuss Nordin,f (ny från Timrå J20)
Verners Egle, f (ny från American International College, NCAA USA)
Christoffer Persson, f (ny från speluppehåll)
Jesper Åhlén Hedenström, f
Emil Lindgren, c/f

Betyg 4
Det vimlar av offensiv kraft i Strömsbro. De har två av ettans allra främsta målskyttar (5:an och 6:an förra säsongen) i Stefan Söder och Joakim Axman. Viktor Ehn och Erik Broman är skickliga centrar som både kan spela fram och göra mål själva. Gabriel Deutsch hade en lite svagare säsong förra men gjorde säsongen dessförinnan 20+20 poäng. Emils Ezitis kommer från den Lettiska ligan vilket känns lite som en chansning, men han gjorde bra med poäng och representerade också det Lettiska landslaget vid tre tillfällen vilket indikerar bra klass. Där har man sex spelare som kan bilda två högklassiga offensiva kedjor, och därtill har man några spännande unga talanger som mycket väl kan blomma ut under säsongen.

Tränare

Magnus Jansson

Betyg 1

Radiosportprofilen L-G Janssons pojk har ingen imponerande tränargärning. Har på sina tre senaste tränaruppdrag varit med och fört ner laget från ettan till tvåan två gånger (Nacka och Sollentuna) och inte gjort succé på sitt tredje (Huddinge J18).

Totalt 10

Strömsbros största styrka är dess offensiv, framför allt då med en imponerande stark forwardssida, men också med några vassa offensiva backar. Men man har kanske inte riktigt balans på backsidan och målvakterna tillhör inte toppen i ligan. Det svagaste kortet är dock på tränarsidan där Magnus Jansson haft svårt att övertyga.

Lämna ett svar