Lag för lag – Vännäs

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Som lag nummer sju från den norra ettan presenteras Vännäs.

Vännäs

Placering i grundserien: 9:a
Placering i vårserien: 1:a
Ut i åttondelsfinal mot Kalix med 2-1 i matcher.

Målvakter

Rasmus Eriksson
Dennis Westergård (ny från Tönsberg Vikings, Get-ligaen Norge)

Betyg 2+

Rasmus Eriksson fick agera backup bakom succémålvakten Marcus Johansson säsongen som gick och gjorde det riktigt bra de matcher han fick. Både GAA och räddningsprocent imponerar. Mycket talar för en ny succémålvakt från Vännäs. Dennis Westergårds siffror under karriären imponerar inte på samma vis och han lär inte få stå många matcher.

Backar

Mathias Wikström
Emil Hälldahl
André Pettersson
Gustav Nilsson (ny från Kalmar)
Oskar Edmundsson
Adam Roger
Simon Söderberg (ny från Lejon)
Melvin Schönfeldt

Betyg 1

Flera av Vännäs ledande backar har lämnat/inte förlängt och inga ersättare av klass har tillkommit vilket lämnat backsidan väldigt svag. Jag ser inget namn som kan ta tag och leda denna backsida.

Forwards

Johan Warg
Adrian Wingerli, f
Marcus Runnkvist, f/c
Filiph Åström, c/f (ny från Västerås J20)
Joakim Thörnqvist, f
Filiph Laine, f (ny från Lejon)
Johan Fahlgren, f
Jonathan Dobos, f
Joakim Thörnqvist, f
Filip Bergsdorf, c
Mattias Fahlesson, c (ny från Boden)
Felix Hälldal , c/f(ny från Björklöven J20)
Alexander Westerberg, c/f
Elis Swartling, c/f

Betyg 2

Johan Warg vann den interna målligan med 14 mål förra säsongen och kom tvåa i den interna poängligan med sina 22 poäng och Adrian Wingerli spelade inte många matcher förra säsongen men hade ett snitt på nästan en poäng per match förra säsongen. Vännäs hoppas givetvis att dessa två herrar kan fortsätta på den inslagna vägen. För det lär behövas för utöver dom kan jag bara lyfta fram två spelare. Marcus Runnkvist är en bra ytter och den före detta stortalangen Filiph Åström, som spåddes en lysande karriär när han som sextonåring fick göra a-lagsdebut i Björklövens a-lag och senare också fick chansen i ungdomslandslagen, kanske kan få ett genombrott nu när han får ta ett kliv ner. Men sedan är det habila spelare på sin höjd och tvåan är väldigt svag.

Tränare

Jesper Jäger

Betyg 3

Jesper Jäger har har gjort underverk med Vännäs under sina två säsonger där. Med små medel har han lyckats få laget att undvika den absoluta botten och förra säsongen vann de faktiskt vårserien och gav Kalix en match om det i åttondelsfinalen. Framför allt är han duktig på att sätta ett riktigt stabilt försvarsspel.

Totalt 8

Jesper Jäger kommer att få ett tufft uppdrag i vinter. Laget saknar egentlig spets och lagdel för lagdel har han kanske ettans svagaste lag. Men han är en erkänt duktig tränare, så han kanske kan uträtta stordåd en gång till, vem vet?

Lämna ett svar