Lag för lag – Köping

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Som lag nummer sju från den västra ettan presenteras Köping.

Köping

Placering i grundserien: 7:a
Placering i vårettan: 4:a
Placering i kvalserie till hockeyettan: 1:a

Målvakter

Jonas Eneroth
Oscar Svensson (ny från University of Wisconsin, NCAA III USA)

Betyg 3+

Det är obegripligt hur Köping kan få behålla Jonas Eneroth säsong efter säsong, för han är en riktigt bra målvakt som mycket väl skulle kunna vara förstamålvakt i ett topplag med ambitioner att gå upp. Backupen Oscar Svensson kommer från nordamerikanskea hockeyn där NCAA III inte är den mest högklassiga, så han lär få agera backup.

Backar

Lars Jinghage (ny från speluppehåll)
Alexander Björklund (ny från Borås)
Emil Norstedt
Martin Jörgensen
Lucas Gustavsson
Daniel Skoglund
Ludvig Hultgren (ny från Lejon)
Gustav Grankvist (ny från Malung)
Kevin Jansson

Betyg 2-

Innan Lars Jinghages besked om att han skulle göra comeback saknade backsidan en back av bra klass, men förhoppningsvis kan Lars bidra lika bra som för två säsonger när han gjorde det så bra att han också fick chansen i Västerås utan att göra bort sig. Alexander Björklund är en rörlig back med rätt bra blick och Emil Norstedt och Martin Jörgensen håller också. En väldigt lätt backsida med två backar som väger under 67 kilo och ytterligare tre under 79.

Forwards

Marcus Viitanen, c/f
Erik Juhlin, f (ny från Växjö J20)
Linus Gustavsson, f
Cristopher Norlin, c (ny från Linden)
Mathias Kempi, c/f (ny från Sollentuna)
Casper Åkesson, c/f (ny från Tyringe)
Victor Burman, f (ny från Tyringe)
Edvin Johansson, f (ny från Enköping)
Karl Sand, c/f (ny från Enköping)
Charles Backman, f
Lukas Carlsson, f
Arvid Leremar, f (ny från Kalmar)
Eric Eljas, c/f (ny från Leksand J20)

Betyg 2

Det är mycket nytt in i Köpings forwardssida, hela nio nya namn kan räknas in medan fyra är kvar. Det är egentligen bara Marcus Viitanen som besitter en hög kapacitet. Den lille liraren med den fina skridskoåkningen skulle kunna spela i ett topplag. Väldigt spännande är också Eric Juhlin, en stor talang som kan få ett stort genombrott. Men efter dessa båda så finns det ändå ett gäng spelare som mycket väl kan leverera på nivån vilket gör att forwardssidan inte känns helt hopplös ändå.

Tränare

Johan Hellström (ny från Borås)

Betyg 1

Har tre seniorsäsonger bakom sig som tränare, i alla fall två av dom måste ses som ett misslyckande: Förra säsongen var han med och ramlade ur hockeyettan med Borås och säsongen 18/19 missade han med sitt Skövde allettan, enda gången Skövde gjort det sedan allettan infördes. Framför allt brukar det läcka bakåt i Hellströms lagbyggen.

Totalt 8

Målvakten Jonas Eneroth är Köpings stora hopp för att slippa nedflyttningsserie fram i vår. I övrigt är det ett lag utan stjärnor, det är kollektivet som ska göra det i Köping denna säsong.

Lämna ett svar