Lag för lag – Dalen

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Som lag nummer sju från den södra ettan presenteras Dalen.

Dalen

Placering i grundserien: 1:a
Placering i södra allettan: 2a
Ut i kvartsfinal mot Mariestad med 2-0 i matcher

Målvakter

Oskar Malm
Hampus Hedman (ny från HV71 J20)

Betyg 3+

Oskar Malm är en topp 10-målvakt i ettan, en väldigt stabil och säker målvakt som släpper få returer. Han skulle betinga en fyra i betyg, men då backupen är att betecknas som rätt svag så drar det ner betyget.

Backar

Axel Eidstedt (ny från Vålerenga)
Karl Jonsson (ny från Karlskoga J20)
Jaeden Marthin
Andreas Röykås Marthinsen
Sebastian Ehrenflod
Gustav Särenborg
Isac Lagander (uppflyttad från J20)

Betyg 3

Det första man lägger märke till när man synar Dalens backsidan är tyngden. Hela fem av de sju backarna väger 95 kilo eller mer, det är många kilo som håller motståndarna borta från sin egen kasse. Det är givetvis en stor tillgång. Men scoutar man backarna så märker man snart att man tappat en hel del spelskicklighet sedan föregående säsong. Visserligen har två av de nya backarna, Eidstedt och Jonsson, bra passningsspel, men problemet är att de är rätt ensamma om det. Det är också dom två som är topparna i backuppställningen. Röykås Marthinsen är en stabil backpjäs med ok första pass och Jaeden Marthin har riktigt bra fart och älskar att smälla på, men passningsspelet lämnar en del att önska. Saknas en del spelskicklighet och bredd för att vara hålla riktigt hög klass.

Forwards

Martin Thörnberg
Jesper Thörnberg
Alex Ek (ny från Visby)
Adam Hirsch
Kalle Hult (ny från Nybro)
Emil Larsson
Karl Smedberg
Kristian Röykås Marthinsen
Hugo Rostedt
Anton Johansson
Anton Svensson
Oliver Wallqvist

Betyg 4
Kan formera kanske ettans vassaste förstakedja med Martin Thörnberg, Jesper Thörnberg och Alex Ek där både Martin och Jesper både har skills i passningsspel och målskytte, medan Alex Ek är en fin passningsspelare. Den kedjan kommer göra massor med mål i vinter! De har också potential att få in en fin andrakedja med skridskostarka spelare i Adam Hirsch och Kalle Hult (för övrigt en riktig attitydspelare) samt spelskicklige Emil Larsson. Man har också rätt typer av pjäser längre ner i hierarkin, spelare som spelar med energi och tyngd. För även forwardssidan har en hel del tyngd med fem spelare på 90 kg eller högre.

Tränare

Per Gustafsson

Betyg 4+

Pelle Gustafsson är en tränare som bygger sitt lag bakifrån, det är ofta väldigt svårt att göra mål på Dalen. Med det, i kombination med några riktigt starka och spelskickliga backar, som grund så byggde han förra säsongen ett riktigt svårslaget och stabilt lag med tydlig struktur. En mycket kompetent tränare.

Totalt 14++

Akkilleshälen för Dalen denna säsong är backsidan där man kommer sakna spelare som Stridsberg, Persson och Malmborg, och det kommer bli viktigt att Malm håller sig hel. Men framåt så besitter man såväl spetskompetens som bredd och på bänken har man en tränare som vet hur man bygger ett vinnande spel.

Lämna ett svar