Lag för lag – Tyresö/Hanviken

Lag för lag – Tyresö/Hanviken

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Den andra halvan av östra ettan startar med Tyresö/Hanviken.

Tyresö/Hanviken

Placering i grundserie: 5:a
Placering i allettan: 10:a

Målvakter

Oscar Walldén (ny från Hammarby)
Victor Lundahl
Betyg 2

Victor Lundahl var Hanvikens förstaval förra säsongen, och trots mindre smickrande statistik så tog sig laget ändå till en alletta. Nu väljer man att plocka in Oscar Walldén som jag håller som ett något vassare kort, vilket också hans siffror visare, och då spelade han ändå i ett betydligt svagare lag. Men ingen stark position.

Backar

Edvin Hammarlund
Pelle Carlsson
Ludvig Georgsson (ny från Segeltorp)
Oscar Lundin
Oscar Kellerstam (ny från Sollentuna)
Calle Bäcklin Neijnes
Oscar Kellerstam (ny från Sollentuna)
Samuel Hellberg
Ivar Sjölund
Douglas Alexander

Betyg 2

Har tre bra kort i Edvin Hammarlund, Pelle Carlsson och nye Ludvig Georgsson. De har både storlek och kan hantera en puck. I övrigt mer anonymt.

Forwards

Felix Liljegren, f/c
Dennis Nordström, f/c
Mattias Sundberg, c/f
Oskar Ahlholm, c/f (ny från Segeltorp)
Dennis Santesson, f (ny från Skövde)
Oskar Ståhl, f (ny från Sollentuna)
Nicklas Nousiainen, c (ny från Tranås)
Emil Svartbro, c/f
Isak Nygårds, c/f (ny från Mora J20)
Tim Ljungkvist, f
André Pettersson, f

Betyg 3-

Hanviken har en riktig toppkedja i Felix Lijegren, Dennis Nordström och Mattias Sundberg. Liljegren fick ett megagenombrott förra säsongen då han gjorde hela 28 mål, tredje flest av alla i hela ettan. Men så hade han god uppbackning också av spelgeniet Mattias Sundberg och tämligen kompletta veteranen Dennis Nordström. De fanns på plats redan förra säsongen, nu har man också plockat in spelare som ska bredda spetsen är det tänkt. Mest intressant känns då Oskar Ahlholm som haft några fina säsong i Segeltorp och Trångsund samt för dagen invärvade Dennis Santessen som är en spelare med ruggigt bra spelsinne. Oskar Ståhl och Nicklas Nousiainen lär också kunna vara med och bråka om en producerande roll.

Tränare

Daniel Karlunden

Betyg 2

Daniel Karlunden har en gedigen egen karriär som spelare upp i mestadels allsvenskan. Men som tränare är han nästan ny, någon månad som huvudtränare 18/19 och förra säsongen var han assisterande för laget. Kommer säkert ta ett tag att komma in i det, men hans egna karriär ger i alla fall honom något att bottna i.

Totalt 9-

Hanviken lever mycket på sin väldigt starka förstakedja med Felix Liljegren i spetsen. Målvaktssidan ser något förstärkt ut och backsidan helt ok. Kan nye tränaren leverera direkt?

Lämna ett svar