Lag för lag – Teg

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Den andra halvan av norra ettan startar med Teg

Teg

Placering i grundserien: 3:a
Placering i allettan: 4:a
Ut i kvartsfinal mot Troja med 2-0 i matcher.

Målvakter

Henrik Edström
Oliver Tornerefelt (ny från Hudiksvall)

Betyg 3-
Henrik Edström hade en riktigt stark säsong i Borlänge för några år sedan då han imponerade stort på mig med sitt lugn och sin skicklighet med klubban. Så fick han också grymma 93,2 i räddningsprocent. Men sedan dess har formkurvan dalat och i Vännäs och Teg de två senaste säsongerna har han inte nått upp i 90% ens. Men i grunden en bra målvakt. Tornerefelt stod endast 19 matcher förra säsongen, men det var faktiskt det mesta matchandet i karriären. En mycket märklig sådan, med strömatcher här och där.


Backar

Alexander Andersson (ny från Halmstad)
Isak Ahrling
Martin Liljekvist (ny från Huddinge)
Kim Sehlstedt
William Wellén
William Mann
Nils Karlsson
Ludvig Lindström (lån från Björklöven J20)

Betyg 3-
Värvningen av Alexander Andersson är riktigt vass, han har varit poängstarkaste backen i Halmstad i två säsonger (delat senaste) och hade dessutom bäst plus/minus i laget senaste säsongen. Rörlig och med bra blick. Isak Ahrling har fått prova på allsvenskt spel ett par omgångar och är också en riktigt bra back. Nye Martin Liljekvist är en välväxt back med bra fysik men också ett bra förstapass och inte så orörlig som man kan tro när man ser på storleken. Kim Sehlstedt är en stabil defensiv back.

Forwards

Tobias Holmberg, f
André Nordstrand, f
Pontus Wikström, c/f
Oscar Frestadius, c/f (ny från Örnsköldsvik)
John Moberg, f (ny från Nyköping)
Simon Rodling, c
Ludvig Wistén, f (ny från Krif)
Alexander Pettersson, f (ny från Borlänge)
Tim Friberg, f (ny från Wings)
Patrik Enberg, c/f
Elliot Ekefjärd, f (lån från Björklöven)
Carl, Holmner Härgestam, f (lån från Björklöven)
Mattias Moström, f

Betyg 3+
Har visserligen blivit av med tre starka pjäser i Ädelgran, Edström och Granlund, men har också fyllt på med både poängstarka spelare och intressanta rollspelare. Av poängspelare har man kvar framför allt Tobias Holmberg och André Nordstrand. Man har också kvar två bra centrar i Pontus Wikström och Simon Rodling. Bland nyförvärven märks främst Oscar Frestadius, Örnsköldsviks suveräna poängligavinnare, Nyköpings kvicksilver John Moberg, samt nyttiga tredjekedjespelare i form av Ludvig Wistén och Alexander Pettersson. Både bra spets och bredd, men kanske inte riktigt toppklassen ändå.

Tränare

Victor Wallson

Betyg 1+
En ung tränare som avslutade den egna karriären blott 19 år gammal. Erfarenheten som tränare är också begränsad, blott en säsong som assisterande tränare. Det känns som det saknas rutin och gedigen kunskap på Tegbänken i vinter, men Victor får väl bevisa att jag har fel!

Totalt 10

Teg spelar en riktigt frejdig ishockey, ibland på gränsen till naiv. Men man är roliga att se på, under i en Tegmatch får man se på mål! Lagbygget ser också i år intressant och spännande ut utan egentligen svagheter. Frågetecknet är istället hur väldigt orutinerade Victor Wallson ska fixa att leda laget.

Lämna ett svar