Jakten på BACKEN

I normala fall så är trupperna spikade sedan rätt länge, men i år är inget vanligt år. För i år satsas det rätt friskt från många klubbar vilket gjort att många av topplagen inte längre nöjer sig med att plocka in en bra back, man söker istället efter BACKEN, den där spetsen som kan vara den stora skillnaden i matcherna. Alla sportchefer låter som papegojor:

– Vi vill inte nöja oss med vad som helst, det är viktigare att det blir rätt än att det går snabbt.

Men nu är det bara två veckor till seriepremiären, och då kanske det börjar bli rätt viktigt att det faktiskt går snabbt.

Faktum är att sju av toppklubbarna i ettan just nu söker en eller flera backar:
* Tranås fick sin back Samuli Rahikainen skadad, och söker nu inte bara en ersättare för honom utan dessutom ytterligare en back som de betecknar som spets.

* Även Dalen fick också en back långtidsskadad sedan Jaeden Martin brutit foten. Nu är de på jakt efter en ersättare och redan innan jagade de en back att spetsa laget med.

* Karlskrona har sagt att de är ute efter en back som, just det, ska vara av spetskvalitet.

* Mörrum ska ha in en bra back till innan de är nöjda.

* Piteå har just nu endast fem backar under kontrakt, sex måste ändå ses som ett minimum, det önskvärda är nog minst sju.

* Östersund står just nu med endast sex backar och har också pratat om att de fortfarande letar en back att vässa truppen med.

* Borlänge har sju backar redan, men ska enligt uppgift fortfarande ha ögonen öppna för att få in ett starkt namn till backlinjen.

* Boden har uttalad ambition att spela allsvenskt nästa säsong och anser sig behöva en back till av toppkvalitet.

Det är med andra ord minst 10 backar av hög klass som ska in i toppklubbarnas ledande backpar. Hade det varit början på silly season så hade det inte varit något problem, men nu drar serierna igång och alla backar med fina CV:n har redan hittat en klubb. Det finns inga backar på svenska marknaden! Det gör jakten riktigt tuff, och när det är så många klubbar som jagar de fåtaliga namn som ändå kan dyka upp så borgar det för ett ordentligt budkrig, det lär inte bli billigt att få in de där sista pusselbitarna. Jag misstänker att jakten kommer bli rätt så desperat med sökande på backar i vatten där det normalt inte fiskas, i länder det normalt inte värvas från. Vatten man inte har riktigt bra koll på vilket gör att det blir mer chansartade värvningar med sämre vetskap om vad man egentligen håvat in. Alternativet är att man står utan BACKEN, och det kan stå lagen dyrt, speciellt för de i den förväntat stentuffa söderserien.

Lämna ett svar