Lag för lag – Tranås

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Den andra halvan av södra ettan startar med Tranås.

Tranås

Placering i grundserien: 7:a
Placering i vårettan: 4:a
Placering i kvalserie till hockeyettan: 1:a

Målvakter

Emil Jidskog (ny från Herlev Eagles)

Victor Johnsson (ny från Boden)

Betyg 5-

Ett målvaktspar som skulle kunna platsa i ett bottenlag i allsvenskan. Så pass bra klass håller dom. Jidskog kanske börjar bli lite over the hill, men har en fin karriär med bra facit också i allsvenska klubbar och sitter på viktig rutin. Rutin har också Victor Johnsson, som under sina första målvaktsår ofta fick agera backup, men som numer vuxit ut till en stabil och bra målvakt som kan vinna matcher på egen hand.

Backar

Fredrik Lindström

Samuli Rihikainen (ny från Chamonix, Ligue Magnus Frankrike)
Jonas Fredriksson (ny från Halmstad)

William Wennström
Oskar Lindgren (ny från Vimmerby)
Oscar Karlsson
Love Palm
Gabriel Jammeh (try out från Tyringe)

Betyg 3+

Fredrik Lindström var ovanligt mycket upp och ner förra säsongen, men är normalt en av ettans bästa offensiva backar. Han är rörlig och gillar att spela fysiskt. I nye finnen Samuli Rihikainen så har de fått en offensiv kraft ytterligare, han har två poängstarka säsonger i finska Mestis. Jonas Fredriksson är en kompetent tvåvägsback. Wennström, Lindgren och Karlsson får ta de defensiva rollerna. En bra balans mellan offensiv och defensiv, men det finns lag med mer spets och bredd.

Forwards

Niko Kivelä, f (ny från Ässät)
Miro Mäkinen, c (ny från Ässät)
Pontus Eklöf, c/f
Anders Skoog, c
Filip Petersson, c
Lukas Isaksson, f/c
Rasmus Koskinen, f
Ivar Arnesson, f
Erik Brissle, f (ny från Krif)
Petter Eklöf, c/f
Mathias Hellgren, c (ny från Hudiksvall)
Hugh Leuvenius Quinn, c/f (ny från Malung)
Adam Parmö, c (uppflyttad från J20)

Betyg 4

Förra årets debackle förvånade mycket då man redan då hade en stark forwardssida framför allt. Nu så har man bestämt sig för att det inte får bli ett misslyckande i år igen. Därför har man förstärkt laget med två vassa kort i form av Liigaspelarna Niko Kivelä och Miro Mäkinen. De kommer med ett högt tempo i kroppen och kommer säkert bidra med mer än poäng. Poängspelare har man ändå ett helt knippe av, framför allt kvartetten Pontus Eklöf, Anders Skoog, Filip Petersson och Lukas Isaksson, som alla är goda för uppåt en poäng per match. Skoog är otroligt puckstark och passningsskicklig och Petersson är en spelfördelande center med fart. Eklöf var på g till allsvenskan, men blev kvar till alla Taifares lycka, det är en potentiell intern skytteligavinnare. Lukas Isaksson fick ett riktigt genombrott förra säsongen och kanske kan utmana om den titeln. Till dessa offensiva krafter har man nyttiga rollspelare i form av Koskinen, Arnesson och Brissle.

Tränare

Arto Miettinen

Betyg 3

Arto Miettinen hoppar denna säsong på sin första säsong som ansvarig tränare för ett seniorlag. Men han är omtyckt av spelare och har en gedigen karriär som spelare. Dessutom väldigt ambitiös, en tre timmar lång presentation banade väg för jobbet. Men det är en helt annan sak att vara huvudtränare än assisterande, så det finns fortfarande en del att lära.

Totalt 15+

Tranås har kanske ettans starkaste målvaktsuppsättning med två målvakter som båda hade varit förstamålvakter i de flesta hockeyettanlag. Forwardssidan ser också välkomponerad och balanserad ut. Frågetecknen är på backsidan, som känns lite tunn, samt en oprövad tränare.

Lämna ett svar