Lag för lag – Segeltorp

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Femte laget från östra ettan är Segeltorp.

Segeltorp

Placering i grundserien: 11:a
Placering i vårserien: 5:a
Kvalserie till hockeyettan: 2:a

Målvakter

Victor Kilefors Petersson
Victor Olsson

Betyg 2-

Två väldigt unga målvakter delar på Torpets målvaktsposition. Precis som förra säsongen är det två Victor, där Kilefors Petersson känns som det stabilare valet. Han hade en räddningsprocent på 90 vilket är bra för ett lag på den nedre halvan. Olssons stats var dock inte lika imponerande, vilket drar ner betyget något.

Backar 1

Sean Goliats
Wille Hedqvist
Gustav Grahn
Johan Svensson
Isac Ollas Mattsson (ny från AIK J20)
Johan Kling (ny från Raahe-Kiekko, suomi sarja Finland)
Emil Andersson (ny från Hammarby)

Betyg 1

Tittar man på Segeltorps backsida så blir huvudet mest fyllt av frågetecken. Vem ska leda offensiven? Vem ska stå för rutinen? Vem ska ta tag i det när det börjar skaka? Jag hittar tyvärr inga svar… Svagaste backsidan jag rankat hittills.

Forwards

Joel Thulin, f
Daniel Liiv, f (ny från Hammarby)
Daniel Nilsmats
David Ljusbol, c (ny från Huddinge)
Robin Carneholm, f (ny från Huddinge)
Philip Zubenko, c/f
William Brännmark, f (ny från Hammarby)
Marcus Appelberg, c (ny från Huddinge)
Alexander Tärnström, f
Hampus Magnusson, f
Marcus Nylander, f (ny från Djurgården J20)
Mathias Franzén, c/f (ny från Djurgården J20)
Gabriel Sjöström, c/f (ny från AIK J20)

Betyg 1

Hoppas givetvis på att få en bra utveckling på sina många unga forwards, men då behöver de ha en omgivning som låter dom få ta kliv i sin egen takt. I Torpet så finns det dock inte speciellt mycket spets att kunna växa i skuggan av. Joel Thulin hade en rätt bra första seniorsäsong och detsamma gäller Daniel Liiv. Men nu är det dom som ska utgöra spetsen, det är att begära mycket. Det finns ett helt gäng med tvåanlag med starkare forwardssida än Segeltorp kan visa upp.

Tränare

Anders Hultin

Betyg 3

Anders har minst sagt en gedigen hockeykarriär bakom sig som tränare båda för senior- och juniorlag. En säsong var han till och med assisterande tränare till elitserielaget AIK. Senaste säsongerna har han dock tränat juniorer, vilket borde passa med tanke på det unga laget.

Totalt 7-

Svagaste lagbygget jag gått igenom så här långt. Ett väldigt ungt och oerfaret lag med utvecklingspotential men med alldeles för få rutinerade ledare som kan bidra till utbildningen. Rutinerade tränaren Anders Hultin lär få fullt upp!

Lämna ett svar