Lag för lag – Kalix

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Femte laget från norra ettan är Kalix.

Kalix

Placering i grundserien: 5:a
Placering i allettan: 7:a
Ut i kvartsfinal med 2-1 i matcher mot Boden.

Målvakter

Marcus Johansson (ny från Vännäs)
Anton Hjalmarsson (ny från Troja Ljungby)

Betyg 4

Marcus Johansson hade en riktig kanonsäsong i Vännäs säsongen som gick med en räddningsprocent på finfina 92,7. Det öppnade ögonen också hos de allsvenska lagen och han fick också fick chansen att spela för Björklöven en match, och då höll han nollan! Han kompletteras av Anton Hjalmarsson som stod i Troja som sedermera kvalificerade sig för allsvenskan. Anton gjorde verkligen inte bort sig när han fick chansen. En ung och lovande duo som lär göra det svårt att göra mål på Kalix i vinter.

Backar

Johan Pettersson
Robin Liljekvist (ny från Huddinge)
Jens Andersson
Matej Svetlik
Daniel Carlqvist (ny från Tyringe)
Marcus Nilsson
Jonathan Danell

Betyg 3

Johan Pettersson har varit en av ettans allra bästa backar i tio års tid nu, en offensiv jätte med enormt fin blick och ett bra skott. Den tidigare snabbheten på skridskorna börjar kanske tappas något, men han är fortfarande följsam och får bara mer och mer rutin. Klockar ofta över 30 minuters istid och fixar det genom att hela tiden stå rätt. Robin Liljekvist är ny i laget och tillför fysik, en stark defensiv back som är ovanligt rörlig med hänsyn tagen till storleken. Jens Andersson, Matej Svetlik och Daniel Carlqvist är inte heller dåliga backar.

Forwards

Ace Cowans, c/f (ny från University of Vermont, NCAA USA)
Samuel Eriksson, c/f (ny från Sundsvall)
Casper Dyrssén, f
Emil Lindblom, f (ny från Sundsvall)
Christoffer Björk, c (ny från Krif)
Marcus Leijonhufvud, f (ny från Växjö J20)
Ville Erixon, f
Jesper Juntto, f
Wille Åström, c/f
Isak Nordanståhl, c
Ville Kivemäki, f
Emil Ribom, f/c
Filip Ekervhén Lindbäck, c (uppflyttad från J20)

Betyg 2+

NCAA är en riktigt bra liga och platsar man där brukar man kunna prestera bra också i hockeyettan. Det är dock inte givet, så Ace Cowans är lite grann av en chansning, men en chansning med rätt bra odds. Samuel Eriksson vann Sundsvalls interna poängliga klart och blir ett grymt tillskott. Även det andra Sundsvallsförvärvet, Emil Lindblom, känns spännande. Casper Dyrssén är åldermannen i en i övrigt väldigt ung forwardssida. Christoffer Björk kan säkert också tillföra. I övrigt som sagt unga talanger.

Tränare

Michael Lindgren

Betyg 3

Det talas om en ambitiös tränare som varje vecka åker och tittar på SHL- träningar för att få input på nya övningar och en tränare som är väldigt omtyckt av sina spelare. Är annars rätt grön på seniornivå, förra säsongens var hans första och Kalix gjorde en helt ok insats där.

Totalt 12+

Målvaktssidan är riktigt stark med två bra målvakter som kan konkurrera med varandra och på backplats har man en klassback i Johan Pettersson. Det ger en bra grund, men offensivt kanske det inte är lika välbeställt, trots ett par spännande nyförvärv.

Lämna ett svar