Lag för lag – Nyköping

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Femte laget från västra ettan är Nyköping.

Nyköping

Placering i grundserien: 8:a
Placering i vårserien: 3:a

Målvakter

Daniel Fahlström
Sebastian Wagner

Betyg 3+

Daniel Fahlström är en riktigt bra målvakt. Han bar Nyköping på sina axlar säsongen som gick och är värd en fyra i betyg. Men backupen Wagner är minst sagt tveksam vilket drar ner betyget.

Backar

Robin Axbom
Lucas Byhlin (ny från Östersund)
Olle Hellström (ny från Vimmerby)
Tim Thorsén
Daniel Ohlsson
Isak Sandström
Adam Wagner

Betyg 3

Robin Axbom är en riktigt bra back med massor med rutin och bra spelsinne, en back man byggt laget kring i några år nu. Man har också två bra nyförvärv, där Lucas Byhlin är stark i båda riktningarna medan Olle Hellström har sina styrkor i egen zon. De övriga backarna är ok backar på nivån, men unga och ser mest på defensiven. Därför kommer Axbom och Byhlin få dra ett tungt lass i offensiven.

Forwards

Christian Axelsson, c/f
Elias Jakobs, f(ny från Malung)
Sören Dietz Larsen, f (ny från Segeltorp)
Alex Levänen, c/f
Albin Ivarsson Hamberg, c/f
Joakim Stjern Svensson, f (ny från Kumla)
Isak Dahlin, c/f
Daniel Andersson, c
Daniel Bergqvist, c
Martin Thylander, f
Cornelis Cilthe, f
Adam By, f
Jerry Tornberg, f (uppflyttad från J20)

Betyg 3

Förra säsongen saknade Nyköping målskyttar, Christian Axelsson var alldeles för ensam om att leverera regelbundet. Men till denna säsong har man värvat in två vassa kort på den fronten. Både Sören Dietz Larsen och Elias Jakobs gjorde båda över 20 mål säsongen som gick och var med det topp 20 i hela ettan. Extra imponerande var det med tanke på att de båda spelade i bottenlag som ramlade ur. Det ska bli spännande att se vad de kan göra i en starkare omgivning. Alex Levänen gjorde ett starkt intryck de få matcher han hann spela förra säsongen och många tror att han kan göra stor skillnad för laget. Med en hel del rutin från Mestis så ser han intressant ut. Kvar finns också skadeförföljda centern Albin Ivarsson Hamberg, en bra center på hockeyettannivå. Speedige yttern Joakim Stjern Svensson gjorde bra med poäng i Kumla och kommer bidra med fart, precis som Isak Dahlin som blir kvar. Daniel Andersson är en lovande talang som kan få ett genombrott säsongens om kommer.

Tränare

Lenny Eriksson

Betyg 4

En riktigt rutinerad tränare som tränat hockeylag i snart 35 år. Sina främsta säsonger hade han i Karlskoga, men han har också tränat Arboga, Nyköping och Oskarshamn på allsvensk nivå. En klok och trygg ledare, men man undrar om han fortfarande har det där yttersta drivet?

Totalt 13+

Nyköping har behållit allt man ville behålla och har värvat klokt på de positioner som behövde förstärkas. Man kanske är lite för beroende av att Fahlström verkligen levererar, men i övrigt så har man både bra spets och bredd och med en klok och erfaren ledare vid rodret.

Lämna ett svar