Lag för lag – Skövde

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Den andra halvan av västra ettan startar med Skövde.

Skövde

Placering i grundserien: 3:a
Placering i allettan södra: 10:a

Målvakter

Robin Wallin
Hugo Fagerblom
Fritz Abrahamsson (uppflyttad från J20)

Betyg 3

Inför förra säsongen så haussade jag Skövdes målvaktsuppsättning en hel del, med tanke på vad hemvändande Robin Wallin hade visat under senaste säsongerna, bland annat i allsvenskan. Men han fick inte alls till det i hemkomsten med en räddningsprocent på under 90, och när också Hugo Fagerblom tappade över 2 procentenheter så måste också betyget ner. Men visst har dom en hög kapacitet. Ett frågetecken är också att Robin Wallin ska plugga på universitetet i Göteborg, hur många matcher missar han? Därför väljer man att ha unge Fritz Abrahamsson som extra backup.

Backar

Adam Thilander

Joel Werner
Max Kardewall
Anton Sundin (ny från Halmstad)
Axel Abrahamsson
Fredrik Dahné
Samuel Gustavsson
Elias Dynell (ny från Leksand J20)

Betyg 3

Adam Thilander är en av ettans allra bästa offensiva backar med väldigt fin skridskoåkning, blick och teknik, omöjlig att checka fast. Noterades för ruggigt starka 41 poäng på 33 matcher som back och hade med det näst högst poängsnitt. 1,25 av alla ettanbackar. (Vem som hade högst? Niklas Nordenberg. 1,32. Men då spelade Niklas i en enklare serie efter jul, norra vårettan kontra södra allettan för Adam). Thilander kommer vara enormt viktig för Skövde, framför allt offensivt. Defensivt heter klippan Joel Werner, en rörlig back som trots sin relativa litenhet vinner nästan allt längs med sargerna och har ett riktigt bra förstapass. Max Kardevall är en riktig backtuffing, inte utan skills, och nye Anton Sundin kommer också bidra med klokt tvåvägsspel. Men resten av backbesättningen är tyvärr för Skövdes del svagare.

Forwards

Kristoffer Söder, c (ny från Björklöven)
Anton Blomberg, f (ny från Södertälje)
Jesper Emanuelsson, f
David Lundmark, f
Martin Olsson, c
Jonathan Ström, c/f
Alexander Henriksson, f
Oscar Forsmark, c
Anton Lundmark, f
Erik Dahné, f
Jesper Erlandsson, f
Alexander Ternblad, c (ny från Färjestad J20)
Erik Möller, c/f
Simon Sivert, c/f (ny från Västerås J20)

Betyg 3+

Kristoffer Söder kommer bli otroligt nyttig med sin enorma rutin från såväl SHL som hög allsvensk nivå, han har ett helt annat tempo i sig. Dessutom med en bra arbetsinställning och attityd. I nye Anton Blomberg så har de en riktigt vass målskytt som säkert kan ersätta Henrik Thegel som lagt av och väl det. Jesper Emanuelsson är en riktig speedkula med bra puckkontroll, man förstår att han fått spela med U19-landslaget och i SHL med Frölunda. David Lundmark och Alexander Henriksson är två till som vet var målet är beläget (19 respektive 15 mål förra säsongen), medan Martin Olsson är en väldigt duktig passningsspelare, lite powerplayspecialist. Ström och Forsmark är nyttiga defensiva pjäser och gör det bra i boxplay. Men skulle behöva ha ytterligare lite spets in på forwardssidan.

Tränare

Fredrik Ljunggren

Betyg 3-

Går in på sitt sjätte år som huvudtränare för Skövde (uppdelat på två sejourer). Får alltid laget att gå till allettan, men väl där så tar det slut. En trygg tränare som inte bjuder på några överraskningar, men som också har svårt att få laget att lyfta extra.

Totalt 12

Skövde före jul och efter jul har av tradition och outplånlig (syns det) vana blivit två olika lag. Före jul trygga och stabila vilket ger en allettanplats, efter jul tandlöst och nervik med bottenplacering som följd. Men så satsar man också på i stort sett samma lag säsong efter säsong, och att resultatet blir detsamma då kanske inte är så konstigt?

Lämna ett svar