Lag för lag – Väsby

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Fjärde laget från östra ettan är Väsby.

Väsby

Placering i allsvenskan föregående säsong: 13
Utslaget i playout av Kristianstad med 3-2 i matcher.

Målvakter

August Hedlund (ny från Vita Hästen)
Isak Johansson (ny från Wings)

Betyg 3

August Hedlund är en målvaktstalang (21 år) som redan för två år sedan fick chansen 17 matcher i allsvenskan med AIK. Det gick väl inte lysande, men så gick laget kräftgång också. Då var han mer framgångsrik som utlånad förra säsongen till Tranås, där han hade en räddningsprocent på nästan 91 vilket är fullt godkänt. Och visst har han potential, men han är ännu ingen toppmålvakt i ettan. Isak Johansson hade en helt ok första seniorsäsong i Wings med en räddningsprocent på över 90 med rätt många insläppta mål (GAA). Det gör att jag tror att Hedlund kommer bli förstavalet.

Backar

Jacob Spångberg
Ricard Blidstrand
Rasmus Sörgardt
Alexis Binner (ny från Huddinge)
Victor Åström
Fredrik Stridlund
Gabriel Österberg

Betyg 4+

Väsby fick några viktiga kuggar av sin allsvenska backuppställning från föregående säsong. Framför allt trion Jacob Spångberg, Richard Blidstrand och Rasmus Sörgardt är spelare som skulle kunnat stanna på allsvensk nivå, för den klassen håller dom. Spångberg blev utsedd av fansen till lagets bästa spelare, och Ricard Blidstrand har fem allsvenska säsonger med stabilt defensivspel. Sörgardt är kanske inte riktigt samma klass, men ändå en duglig allsvensk back. Till detta har man adderat offensiva och rörliga backen Alexis Binner, som efter att ha fått sparken från Karlskrona avslutade säsongen i Huddinge och gjorde det bra där. Victor Åström, Fredrik Stridlund och Gabriel Österberg var också med upp i allsvenskan men fick mer begränsat med speltid. De är främst defensiva. En stark backsida!

Forwards

Carl Åsell, f (ny från Almtuna)
Victor Andersson, f (ny från Almtuna)
Henrik Rommel, c/f
Christian Holmblad, c/f
Elias Lindström, c/f (ny från AIK)
Pontus Karlsson, c/f
Carl Wassenius, c/f (ny från Grüner Norge)
Charles Eklund, f (ny från Mora)
Gustav Eurenius, c (ny från Linköping J20)
Adam Falk, c/f (ny från Hudiksvall)
Jonathan Rodensjö, c/f (ny från Huddinge)
Rasmus Järvelin, f (ny från Södertälje J20)
Manfred Ehlers,f
Felix Dahlgren, c/f

Betyg 4+

Faktum är att samtliga forwards spelat åtminstone en allsvensk match, men många har haft en undanskymd roll med lite istid. Men fyra riktiga spetsar finns det i Carl Åsell, Victor Andersson, Henrik Rommel och Christian Holmblad, spelare med mer istid och större roller, även om de kanske inte varit ledande. Det finns underlag för ett par riktiga spetskedjor och ett par kedjor som kan agera bra checking-lines. Kombinationsmöjligheterna är många, det gäller bara att hitta kemin.

Tränare

Jussi Salo

Betyg 4

Jussi Salo är en mycket trevlig person och en ambitiös tränare. Visst fick han sparken från AIK, men det var nog inte bara av egen förskyllan, laget var felkonstruerat. I Lindlöven kvalificerade han laget för allettan alla tre säsongerna, men sedan gick det sämre trots rätt bra lag.

Totalt 15++

Ett lag utan egentliga svagheter. Det finns bredd, spets, rutin och tyngd. Sportchef Tärnström har gjort det riktigt bra när han dels fått behålla flera starka spelare trots degraderingen och dessutom lyckats locka till sig ett par etablerade allsvenska spelare men också flera unga lovande talanger. Ett hot mot alla lag.

Lämna ett svar