Lag för lag – Örnsköldsvik

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Fjärde laget från norra ettan är Örnsköldsvik.

Örnsköldsvik

Placering i grundserien: 7:a
Placering i vårserien: 4:a
Placering i kval till hockeyettan: 1:a

Målvakter

Simon Rönning
Linus Marcko (ny från Lejon)

Betyg 2-
Två välväxta herrar som inte har speciellt bra statistik under sina korta seniorkarriärer, men det kan säkert i alla fall delvis förklaras av att de spelat i bottenlag. Tyvärr lär de inte få så mycket bättre hjälp denna säsong…

Backar

Oscar Byström
Victor Blom
Daniel Nyberg (ny från Lejon)
Victor Söderblom (ny från Timrå J20)
Jesper Edman (uppflyttad från J20)
Oscar Holmgren (uppflyttad från J20)

Betyg 1

Oscar Byström gjorde sin första seniorsäsong senast och hade en riktig kanonsäsong med 21 poäng på 36 spelade matcher, och Victor Blom har i alla fall åldern och en del rutin. Men vad finns där bakom? Ungt, oprövat och svagt. Jag frågade mig när jag skrev om Kumla om inte det var deras backsida som var svagast i ettan, men jag hade fel. Nicklas Nordenbergs avhopp svider!

Forwards

Ludwig Niederbach, f
Simon Engström, c/f
Simon Hofström, f
Linus Håkansson, c
Leo Landor, f (ny från Lejon)
Oskar Håkansson, c/f ( ny från Modo J20)
Alexander Noskov, f
Kevin Kariander, c/f (ny från Skellefteå J20)
Arvid Mella, f (ny från Skellefteå J20)
Oscar Ingesson, f/c (ny från Wings)
Richard Warging, c/f (ny från Åker/Strägnäs)
Jure Cehic, f/c (uppflyttad från J20)
Pontus Sjöberg, f (ny från Kramforsalliansen)

Betyg 2-

Ludwig Niederbach är en duktig powerforward som gör en hel del poäng. I övrigt så finns det ett gäng habila hockeyettanspelare, men utan den där riktiga spetsen. Örnsköldsvik kommer att få kriga sig till segrarna.

Tränare

Urban Omark

Betyg 2

Modos gamla J18-tränare har en hel del rutin som spelare i främst allsvenskan men också i Norge och Danmark bland annat och den erfarenheten kommer han ha stor nytta av i sitt nya jobb. Förstår hur man tar hand om unga spelare.

Totalt 7- – –

När spelarmarknaden är tunn drabbas de längst ner i hierarkin värst, och har man ingen ersättning alls så hamnar man sist i kön när det ska handlas spelare. Örnsköldsvik har därmed hamnat i en liten kris när man tappat viktiga spelare som Nicklas Nordenberg och Oscar Frestadius och inte kunnat ersätta dom med annat än med spelare från egna J20-laget. Laget ser väldigt tunt ut, framför allt på backsidan.

Lämna ett svar