Det blir tunga laxar i år!

Mörrum landade ett i dubbel bemärkelse tungt nyförvärv idag. 96 kg Miro Hovinen med 3 säsonger i finska Liiga och JVM-brons på meritlistan är tänkt att ge stadga åt de bakre leden. Och stabilt kan man minst sagt påstå att Mörrums backlinje börjar bli. För sedan tidigare har man 107 kg Albin Hernod och 96 kg Filip Brahm att tillgå och då det är herrar som gillar att använda sina kilo så inser man att det kommer göra ont för motståndarforwards att gå in på Mörrumkassen i vinter.

Men det är inte bara bakåt det finns tyngd i Mörrumleden. Även framåt så kommer det smälla i sargerna. Hela 7 forwards väger 90 kilo eller mer, med 104 kg Oscar Holst i spetsen. Och man har inte en enda spelare som väger under 80 kg! Det gör att snittvikten hamnar på höga 89,68 kg, klart mer än både det tyngsta SHL-laget (Oskarshamn 88,4 kg) och skyhögt över det tyngsta allsvenska laget (Södertälje 86,8 kg). Annars brukar det ju heta att ju högre nivå, desto tyngre lag.

Men man är faktiskt inte tyngst i svensk elithockey, för det är ett annat hockeyettanlag, Dalen. Framför allt på backsidan är man välväxta, med hela fem backar som väger 95 kg eller mer. Snittvikten för Sveriges tyngsta elitlag är 90,38 kg, med det skulle man faktiskt placera sig på den övre halvan av världens tyngsta och tuffaste liga NHL.

Lämna ett svar