Lag för lag – Halmstad

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Fjärde laget från södra ettan är Halmstad.

Halmstad

Placering i grundserien: 6:a
Placering i vårettan: 1:a
Ut i åttondelsfinal med 2-0 i matcher mot Visby

Målvakter

Jacob Crespin
Hampus Nivalainen (ny från Krif)

Betyg 3-

Jacob Crespin gjorde en helt ok förra säsong i Hammerströjan med en räddningsprocent på 91, dock utan att glänsa. Nu på försäsongen har det sett lite bättre ut, så han kanske tar klivet i år, men det återstår att se. Han lär dock få mycket ansvar, för Hampus Nivalainen gjorde ingen större figur i Krif säsongen som gick.

Backar

Alexander Edström (ny från Herlev, Danmark)
Jacob Stöffling
Filip Persson (ny från Hanhals)
Oliver Lexenberg
Tom Johansson
Hampus Johansson
Ludvig Wulf
Victor Kembel (uppflyttad från J20)

Betyg 3

Alexander Edström var ett välkommet sent nyförvärv, för annars hade backsidan sett ganska tunn ut. Nu har de tre riktigt bra offensiva backar i Edström, Stöffling och Persson (bra nyförvärv från Hanhals), samt tre mer defensivt inriktade i Lexenberg och Johanssönerna som kan göra ett bra jobb där. Det kommer säkert bli en offensiv och en defensiv i vardera tre backpar som då ser välkomponerade ut. Men det är rätt tunt, Wulf och Kembel är mer utfyllnad som inte riktigt är på samma nivå.

Forwards

Robin Dahse, f
Mattias Åkesson, c/f
Victor Gagic, c (ny från Troja)
Melker Iversen, c/f
Ludvig Levinsson, c/f (ny från Hanhals)
Karl Påhlsson, c/f (ny från Vita Hästen)
William Berg, f/c
Carl Westberg, f
Marcus Borgh, f
Garret Milan, f (ny från Pensacola Ice Flyers)
Alexander Klarin, c
Hugo Johansson, f/c
Rasmus Nilsson, f
Hampus Bartholdsson, f

Betyg 4-

Halmstad forwardssida är deras starkaste lagdel, den har bra centrar framför allt. Robin Dahse är en klassytter i hockeyettan med bra fart, teknik och kraft. Åkesson är en pudelklok center om än något långsam. Gagic har attityd och vilja nog att driva ett kärnkraftverk medan Melker Iversen utvecklats till en riktig målskytt. De två spännande nyförvärven Levinsson och Påhlsson är unga talanger med poängkapacitet. Däremot tror jag inte ett dyft på det tredje nyförvävet, Garret Milan, SPHL är ingen bra liga. Utöver de redan nämnda, som är dom som förväntas göra det framåt, så finns det också bra rollspelare och bredden är bra.

Tränare

Fredrik Johansson

Betyg 3

”Han dansade en sommar”. Travestin på den klassiska filmtiteln skulle också kunna vara rubriken på ”Freddas” karriär så här långt. Utöver att hockey spelas på vintern då… För han har tränat Halmstad i många år men bara fått till det en gång, men då var det verkligen magiskt, då man för två säsonger sedan gick hela vägen till hockeyettanfinalen. Förra säsongen var det dock tillbaka på en lägre nivå igen med missad alletta och respass direkt i slutspelet. Blir det dans i vinter igen i Halmstad arena?

Totalt 13- – –

Halmstad har ett lag utan svagheter och med en rätt bra forwardssida, men saknar kanske den där riktiga toppen. Jag imponeras dock av mängden egna spelare i truppen, de har verkligen lyckats med att få fram egna talanger som blommar ut när de får chansen i a-laget.

Lämna ett svar