Lag för lag – Wings

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Tredje laget från östra ettan är Wings.

Wings

Placering i grundserien: 10:a
Placering i vårettan:4:a
Placering i kvalserie till hockeyettan: 1:a

Målvakter

Viktor Andersson (ny från Borås)

Marcus Nygren (säsongslån från Modo)

Betyg 3

Viktor Andersson hade en otacksam roll i ett försvarssvagt Borås som sedermera ramlade ur ettan, men gjorde det med tanke på det riktigt bra. Så är han också en bra målvakt, vissa matcher kan ha helt stänga igen. Han lär få stå i stort sett allt då Marcus Nygren är tveksam på hockeyettannivå. En av de bästa målvakterna i TV-pucken men har inte riktigt fått det att lyfta.

Backar

Sebastian Båvensjö
Gabriel Munck (ny från Vännäs)
Niklas Larsson
Mikael Lengmo (ny från Väsby)
Marcus Karlsson
Gustav Kapborg (ny från Västerås J20)

Leo Råtts

Betyg 1

Sebastian Båvensjö är en bra back som haft anbud från mer prominenta hockeyettanklubbar under sin karriär, men har blivit kvar i 08-land. Gabriel Munck är en bra värvning från ett Vännäs som överraskade positivt säsongen som gick, en välväxt herre med ok passningsöga. Men i övrigt finner jag inga värda att lyfta fram, och då blir inte betyget högre.

Forwards

Christian Blomqvist, c/f (ny från Huddinge)
Linus Wernersson Libäck, f (ny från Krif)
Pontus Wernersson Libäck f (ny från Krif)

Pontus Andersson, f

Oliver Ödman Hadzinikolic, f
Isak Salqvist, c (ny från AIK)

Fredrik Wink, f (ny från Sollentuna)

Emil Gabrielsson, c/f (ny från Sollentuna)

Oscar Sarhus, f
Sebastian Linder, f (ny från Oskarshamn J20)
Jesper Andersson, c/f
Adam Harrysson Karlsson, f (ny från AIK J20)

Sammy Andersson, c (ny från Almtuna J20)
Joel Linnander, f

Betyg 3+
Wings har både spetsat och breddat forwardssidan rejält till denna säsong. Christian Blomqvist är en riktig målskytt, en sådan alla lag vill ha. Bröderna Wernersson Libäck hittar varandra i sömnen, snabba och aviga och får ofta bra tryck i anfallszonen. Pontus Andersson är lagkapten och en pålitlig poänggörare. I Oliver Ödman Hadzinikolic har man en väldigt snabb och avig spelare som kan skapa på egen hand. Isak Salqvist hade en helt ok säsong i AIK i en kedja längre ner i hierarkin, men avslutade den i Wings med 10 poäng på 11 matcher vilket visar att han kan bidra i båda riktningarna. De två Sollentunaförvärven Wink och Gabrielsson tillhörde det lagets främsta. Det ser med andra ord bra ut offensivt för Wings i vinter.


Tränare

David Lundmark

Betyg 2

David Lundmark gör seniorpremiär som tränare denna säsong, tidigare har han tränat hockeygymnasium samt varit sportchef för klubben. Med andra ord är han väldigt grön som tränare på nivån. Men han har en rutinerad kraft som rådgivare, då det är tänkt att Roger Melin ska hjälpa till med spelarutvecklingen.

Totalt 9+

Wings har ett rätt intressant lag där framför allt forwardssidan känns både spetsig och bred. Men spets och bredd saknar istället backsidan, och det kan bli en riktig akkileshäl för Wings i vinter.

Lämna ett svar