Lag för lag – Kumla

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Tredje laget från västra ettan är Kumla.

Kumla

Placering i grundserien: 8
Placering i vårettan: 5
Placering i kvalserien till ettan: 2

Målvakter

William Kias (ny från Örebro J20)
Elias Olofsson (ny från Grums)

Betyg 2

Det blir två nya målvakter i Kumla denna säsong. Elias har gjort ett par säsonger i HE med ok resultat. Kias är förstaårssenior men fick några matcher i HE förra säsongen, i Grums där även Elias spelade. Det blir fight om förstaspaden även om Elias nog är snäppet före.

Backar

Jacob Sandberg (ny från Tyringe)
Niklas Mattila (ny från Kovee, Mestis Finland)
Adam Oja (ny från Örnsköldsvik)
Hampus Rönning
Hampus Dahlqvist
Elias Lustig (ny från Oskarshamn J20)
William Berglind (ny från Karlskrona J20)

Betyg 1

Ettans svagaste backsida? Ja utan att ha gått igenom alla lags backsidor ännu, så måste jag ändå påstå att vi här har en allvarlig utmanare om den titeln. Jacob Sandberg är den enda med riktig klass i de bakre leden, han kommer få massor med speltid. Även Niklas Mattila såg intressant ut i träningsmatchen mot Forshaga. Men resten av backarna känns som division två-klass…

Forwards

Carl Berglund, f (ny från Karlskoga)
Daniel Lindberg, f
Nestor Plarsmo, f (ny från Karlskrona)
Oscar Berghult, c (ny från Malung)
Patric Colton, c (ny från Lejon)
Eric Karlsson, f (ny från Grums)
Victor Cubars, f (ny från Hvidovre II, Danmark)
Oscar Svanborg, c/f
Mikael Lindberg, f
Victor Sandberg, f
David Harrysson, f
Lukas Smith, c/f (ny från Västerås J20)
Anton Weiler, f (ny från Skövde)

Betyg 2+

Kumlas starkaste lagdel och den består till stor del av ett hopplock av spelare som söker en ny chans. Karlskogas trotjänare Carl Berglund fick kicken och kommer säkert till Kumla fylld med kärlek till hockey och revanschlust. Nestor Plarsmo fick helt fel roll i Karlskrona, han är en offensiv kraft och kommer få precis den rollen. Oscar Berghults Malung ramlade ur, utan Berghults förskyllan ska sägas för han var riktigt bra. Patric Colton vann Lejons målliga men laget ramlade ändå ur. Eric Karlsson var drivande i Grums som… just det, åkte ur. Victor Cubars spelade juniorhockey i Sverige (Malmö) men inledde seniorkarriären i Danmark men vill nu ta nya tag i Sverige. Oscar Svanborg hade en bra säsong i Kumla men var skadedrabbad och missade mycket. Anton Weiler fick begränsat med istid i Skövde. Just den där revanschlusten som de alla måste känna kan vara en stark drivkraft och det kommer vara det som talar för Kumla denna säsong.

Tränare

Robert Bergh (ny från Örebro TV-puckslag)

Betyg 2

Robert Bergh är helt grön på seniornivå, han har tidigare bara fem säsonger i Örebros TV-pucklag som tränare. Men han har en hel del rutin som spelare på hockeyettannivå, och även allsvensk nivå, och vet vad som krävs.

Totalt 7+

Målvaktssidan ser helt ok och forwardssidan ser faktiskt rätt spännande ut, men vad hjälper det när backsidan inte ens skulle platsa i toppen av tvåan? Kumla skulle behöva ha in ett par backar till av bra klass i alla för att ha högre ambitioner än att vara i botten.

Lämna ett svar