Lag för lag – Krif

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Tredje laget från södra ettan är Krif.

Krif

Placering i grundserien: 8:a
Placering i vårettan: 5:a
Kvalserie till hockeyettan: 2:a

Målvakter

Isak Edman
Felix Tengvall (ny från Rögle J20)

Betyg 2

Isak Edman hade ingen imponerande fjolårssäsong då han låg på en räddningsprocent en bra bit under 90. En siffra som fallit säsong för säsong vilket inte ser så lovande ut. Nye Felix Tengvall har provat runt i många olika klubbar med varierande facit minst sagt. Vem som tar förstaspaden är svårt att sia om, men det känns inte jättestabilt.

Backar

Martin Ekström
Joseph Berger (ny från Hanhals)
Tim Bothén (ny från Troja)
Lukas Fredin
Jonathan Karlsson
Wilhelm Wassberg (ny från Grums)
William Petersson (ny från Tingsryd)

Betyg 3

Martin Ekström är en trotjänare som betyder massor för Krif, både i egen och offensiv zon. En stor och stark back med bra spelsinne som kan spela rejält när det behövs. Det är faktiskt egenskaper som också stämmer bra in på de båda nyförvärven Joseph Berger och Tim Bothén, även om de inte håller riktigt samma klass. Men det är definitivt två bra backar. Men sedan är det tunnare, det är ett gäng habila backar på nivån men inte mer.

Forwards

Sebastian Magnusson, f
Andreas Nordfeldt, c
Jesper Nyman, c/f (ny från Vimmerby)
Martin Pärna, f (ny från Halmstad)
Oliver Olsson, c/f (ny från Halmstad)
Noa Lindqvist Muci, c (ny från Troja)
Eddie Levin, c/f
Otto Henell,c/f (ny från Nybro)
Gabriel Johansson, f
Lukas Fransson, f (ny från Kalmar)
Jacob Hallberg, f
Rasmus Olofsson, c/f (ny från Borås)
Oliver Glenmar, f

Betyg 4

En forwardsuppsättning av toppklass i ettan! Här finns det både gott om matchvinnartyper men också rollspelare. De två viktiga trotjänarna Sebastian Magnusson och Andreas Nordfeldt blir givetvis kvar. Väldige Sebastian Magnusson är fruktansvärt jobbig att möta med sin tyngd och skicklighet medan ”Notan” varit en pudelklok center sedan barna Hedenhös dagar. Till detta har man adderat pur spets i form av två notoriska målgörare i Jesper Nyman och Martin Pärna, offensiva spelgeniet Oliver Olsson och enormt starke tvåvägscentern Noa Lindqvist Muci. Resten av uppsättningen skäms inte heller för sig. Det finns dock ett par frågetecken: Dels om det ändå inte är så att ”Notans” glans ändå börjar falna lite, dels om Martin Pärnas förmåga att lyckas utanför hemstaden Halmstad. Det har inte blivit succé tidigare, går det bättre denna gång?

Tränare

Emil Ivansson

Betyg 2

Emil Ivansson är en ung och mycket trevlig man, men efter förra säsongen kan man fråga sig om han är rätt man att leda Krif? Visserligen gjorde man en budgetsatsning, men man hade ändå ett lag som var starkt nog för att undvika den negativa kvalserie man hamnade i. Säsongen innan var väl inte heller lysande, så nu med ett bättre spelarmaterial så är det dags att börja leverera!

Totalt 11

Den offensiva slagstyrkan är imponerande och backsidan är stabil. Orosmolnet för Krif är målvaktssidan, en av Edman och Tengwall måste steppa upp för att det ska bli en rolig vinter för alla Krifare.

Lämna ett svar