Lag för lag – Enköping

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Andra laget från östra ettan är Enköping.

Enköping

Placering i grundserien: 2:a

Placering i allettan: 9:a

Målvakter

Benjamin Johansson

Pontus Hagman

Betyg 2+

Enköping behåller sitt målvaktspar från föregående säsong då båda fick dela på ansvaret men där Benjamin ändå fick några fler matcher och också lyckades något bättre (91,2 i räddningsprocent mot Hagmans 90). Två helt ok målvakter, men absolut inte mer.

Backar

William Kaijser
Robin Nilsson
Wilmer Lindblad
Martin Jonsson
Sebastian Lindström (ny från Wings)
Adam Rachidi
Hampus Lindström (ny från Vita Hästen)
Johannes Hellsten

Betyg 3
William Kaijser är en riktigt stabil tvåvägsback som fått chansen att spela i såväl allsvenskan som SHL utan att göra bort sig. Robin Nilsson är mer offensivt lagd men fixar defensiven också. Wilmer Lindblad är också en offensivstark back, men spelar kanske med lite små marginaler ibland. Martin Jonsson och Adam Rachidi står för defensivrollerna i laget, och omskolade forwarden Johannes Hellsten kan mycket väl bli ett utropstecken i vinter. En bra backsida, men inte toppklass.

Forwards

Daniel Andersson, c/f
Jesper Cederberg, c/f
Niklas Rigelius, f

Ludvig Wallin, c/f
Jesper Bärgård, f
Gustav Lindberg, f
Johan Eek, f
Tobias Smids, f
Liam Nilsson, c (ny från Mariestad)
Maximilian Popovic, f (ny från Vimmerby)
Albin Olofsson, f (ny från Oskarshamn J20)
Edvin Wiklund, f

Betyg 3

Daniel Andersson och Jesper Cederberg är två starka ledande centrar som det går att bygga spelet kring. Vid sina sidor har de Wallin, Rigelius, Bärgård och Eek och på så sätt får de ihop två bra kedjor där alla är goda för runt 30 poäng. Liam Nilsson gjorde kanske ingen dundersuccé i Mariestad men har en hel del skills och kan säkert bidra i rätt omgivning. Dock ser han ut att få spela tredje- eller fjärdecenter vilket inte passar den offensivt inriktade 21-åringen. Popovic och Smids är dock som klippt och skurna för en sådan roll. Lite tunn forwardssida, men klass ändå för ett mittenlag.

Tränare

Christofer Eriksson

Betyg 2-

Christofer Eriksson gör sin blott andra säsong som huvudtränare, sin första gjorde han i Strömsbro förra säsongen när han tog över i november. Framgångarna uteblev dock och ett rätt starkt Strömsbro missade både allettan och playoffspel och Christofer blev inte heller kvar. Det kan bero på att han var grön och att laget var felbyggt, men det är svårt att ge honom bättre betyg med den bakgrunden.

Totalt 10

Enköping har ett stabilt och bra lag utan några egentliga svagheter, men också utan toppar. Förra säsongen nådde man hela vägen till allettan efter en imponerande höst, men nu har man en ung och grön tränare som verkligen får steppa upp för att de ska kunna återupprepa den bedriften.

Lämna ett svar