Hur har det gått för de södra lagen under träningsmatcherna?

Försäsongen är mer än halvvägs och de flesta lagen har lagt merparten av träningsmatcherna bakom sig. Men vilka lag har imponerat och vilka lag har floppat? I detta inlägg har jag gått igenom alla söderlags träningsmatchresultat så här långt!

Dalen

Dalen-Skövde 4-1

Dalen-Halmstad 2-6

Dalen-Mariestad 2-4

Dalen inledde med en knapp vinst mot Skövde, men har sedan två rätt klara förluster mot Halmstad och Mariestad. Pelle Gustavssons manskap har framför allt inte hittat riktigt rätt i anfallsspelet. Försvarsmässigt ser det dock bättre ut.

Halmstad

Herlev-Halmstad 4-3

Halmstad-Herlev 3-0

Halmstad-Mora 4-5

Dalen-Halmstad 2-6

Halmstad-Nybro 2-1
Skövde-Halmstad 7-4

Skövde har flera imponerande insatser under försäsongen, framför allt segrarna mot Dalen och Nybro gör att Halmstadssupportrarna kan känna hopp. Men senaste insatsen mot Skövde var väl inget styrkebesked direkt, framför allt havererade försvars- och målvaktsspelet. Offensivt ser det dock bra ut, 20 mål på sex matcher mot kvalificerat motstånd är bra.

Hanhals

Mariestad-Hanhals 2-5

Hanhals-Jonstorp 6-2

Hanhals-Mölndal 3-2

Man orkade en och en halv period mot Mariestad innan man blev överkörda andra halvan. Sedan har man vunnit mot två tvåanlag, det är svårt att se det som någon riktig värdemätare.

Kalmar

Tranås-Kalmar 1-2 e str

Krif-Kalmar 6-4

Kalmar har bara spelat en match och den förlorade man mot Krif. Ligger en bit efter de andra lagen i förberedelserna.
Edit: De hade också mött och besegrat Tranås efter straffar.

Karlskrona

Karlskrona-Krif 3-5

Karlskrona-Mörrum 2-0

Kristianstad-Karlskrona 1-2

Förlorade mot Krif i sin premiär men har sedan två fina segrar sedan mot Mörrum och Kristianstad. Såg matchen mot Kristianstad och där vinner man rättvist. Man spelar tight över hela isen och

låter aldrig Kristianstad få upp farten.

Krif

Karlskrona-Krif 3-5

Krif-Kalmar 6-4

Mörrum-Krif 4-7

Krif har tre raka segrar under träningsmatcherna och mot Mörrum så spelade man en fartfylld ishockey offensivt vilket gav Mörrum stora problem i försvarsspelet. Defensivt har man dock en del att slipa på.

Mörrum

Mörrum-Nybro 3-2

Tingsryd-Mörrum 4-1

Karlskrona-Mörrum 2-0

Mörrum-Krif 4-7

Fyra matcher, tre förluster. Jag har höga förväntningar på Mörrum i år men än så länge har man inte infriat dom. I matchen mot Krif hade man stora problem med försvarsspelet, och offensivt blev det för mycket spel en och en istället för tillsammans. Men John Henrion imponerade! Och segern mot Nybro i första matchen visar att det finns potential i laget.

Nybro

Mörrum-Nybro 3-2

Nybro-Tingsryd 1-4

Troja-Nybro 2-3

Kristianstad-Nybro 5-2

Halmstad-Nybro 2-1

Nybro har matchat mot idel tufft motstånd, men nog hade jag förväntat mig mer än en seger mot ett Troja som har idel förluster på försäsongen. Förlusten mot Halmstad måste ses som en stor plump i protokollet.

Tranås

Vimmerby-Tranås 3-1

Tranås-Kalmar 1-2 e str

Tranås-Skövde 2-1

Tranås-Vimmerby 0-4

Vinst mot Skövde i en tempofattig match och två förluster mot Vimmerby och en mot Kalmar. Det är allt matchande Tranås gjort sedan man fått ställa in match på grund av många backskador. Laget har inte imponerat under försäsongen, det lär krävas ett par backförvärv för att få styrsel på försvarsspelet och uppspelen som inte glänst direkt.

Vimmerby

Kristianstad-Vimmerby 3-4

Vimmerby-Tranås 3-1

Borlänge-Vimmerby 1-4

Nyköping-Vimmerby 6-1

Tranås-Vimmerby 0-4

Vimmerby-Visby 5-2

Vimmerby är det söderlag som imponerat mest under träningsmatcherna. Fem segrar mot bra motstånd, men samtidigt en stor plump i protokollet i 1-6-förlusten mot Nyköping. I övriga matcher har det dock varit stabilt bakåt som vanligt med Vimmerby.

Lämna ett svar