Lag för lag – Vimmerby

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Andra laget från södra ettan är Vimmerby.

Vimmerby

Placering i grundserien: 5
Placering i alllettan: 3
Slutspelet: Ut i semifinal mot Troja med 2-1 i matcherna

Målvakter

Gustav Bågenvik
Robin Christoffersson (ny från Östersund)

Betyg 4
Tomas Rydén har varit en riktig vägg i Vimmerby de senaste åren men då han lämnat för allsvenskan så får backupen Gustav Bågenvik och Robin Christoffersson ta över. Och det är inga dåliga ersättare. Bågenvik visade bra klass när han fick chansen redan förra säsongen och även om Christofferssons senaste säsong var lika bra som de innan så är det en målvakt med hög kapacitet.

Backar

Pelle Ström
Aku Alho (ny från Kiekko Espoo)
Hugo Enock (ny från Hudiksvall)
William Dageryd (ny från Boden)
Måns Krämer (ny från Hanhals)
Christian Lindberg
Helge Holmstrand (ny från HV71 J20)
Adam Lindblad

Betyg 3

En till stora delar ny backsida med ett gäng stabila och bra backar men utan den där riktiga spetsen. Pelle Ström är en av blott tre backar som är kvar och lagets kapten. Han är en stark tvåvägsback som får mycket istid. Aku Alho har ett par säsonger i finska Mestis med en hel del utvisningsminuter och beskrivs också som en fysiskt spelande back som inte lägger några fingrar emellan. Han kan säkert bli jobbig att möta. Hugo Enock är en grym skridskoåkare som gärna följer med upp i anfallen, men han har begränsad speluppfattning och hamnar ibland fel. William Dageryd är en så kallad ”stay at home d-man” som sätter en heder i spelet i egen zon. Måns Krämer är väl den utöver Ström som kan betecknas som en spelande back, och han kommer säkert få en hel del speltid i powerplay. För just spelskickliga backar råder det brist på i Vimmerbys bakre led, däremot är det ett överflöd av hårdföra defensiva backar. Det kommer bli tufft att ta sig in på Vimmerbys kasse i vinter!

Forwards

Tatu Kokkola, c (ny från IPK)
Jakob Karlsson, c
Johan Schreiber, f (ny från Hannover Indians)
Niko Koskinen, f (ny från IPK)
Anton Carlsson, c/f
Lucas Jidenius, f (ny från Mariestad)
Todd Winder, f
Pierre Gustavsson, c/f
Hugo Olilla, f (ny från Linden)
Ludvig Vännström, c/f
Philip Elgestål, f (ny från Mariestad)
Gustav Jansson, c/f
Olle Söderlund, f
Martin Holmstrand, c

Betyg 4
Visserligen saknas den där yppersta spetsen, ingen spelare kan förväntas snitta över en poäng per match, men vilken spetsbredd Vimmerby har! Nio spelare kan mycket väl göra 30+poäng under säsongen och det kan få (om något?) lag matcha. Nye finnen Tatu Kokkola har imponerat under försäsongen och i Jakob Karlsson har man en spelare som levererar över hela isen. Fina sena tillskottet Johan Schreiber tillför allsvensk rutin och i Lucas Jidenius får man en speedkula som alltid är bäst när det gäller som mest. Todd Winder levererade mål på löpande band säsongen som gick trots begränsat med speltid, och så vidare, och så vidare… Laget kan få ihop fyra kedjor som alla håller en jämn och hög klass, det vara bara det där med den riktiga spetsen.

Tränare

Staffan Lundh (ny från uppehåll)

Betyg 5
Att Staffan Lundh håller allsvensk klass visade han under sina säsonger i Karlskoga där han på nytt förde upp laget till att bli ett topplag igen efter en sämre säsong innan. En tydlig ledare med en tydlig spelidé som både kan vara bestämd och lyhörd.

Totalt: 16

Vimmerby har en riktigt bra trupp denna säsong. Man har bra målvakter, en grym bredd på forwardssidan och en kompetent tränare. Det som möjligen kan vara svagheten är backsidan, och då främst offensiva och kreativa backar. Men Vimmerby kommer bli väldigt svårslagna.

Lämna ett svar