Lag för lag – Borlänge

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Andra laget från västra ettan är Borlänge.

Borlänge

Placering grundserien: 4
Placering allettan: 6
Ut i kvartsfinal mot Nybro med 2-0 i matcher

Målvakter

Victor Eriksson
Oliver Norgren (ny från Oskarshamn J20)

Betyg 3 –

Victor Eriksson konkurrerade ut Alexander Johansson förra säsongen efter en riktigt bra säsong för hans del med en räddningsprocent på 92. Nu kommer han få huvudansvaret då backupen är rätt oprövade förstaårssenioren Oliver Norgren.

Backar

Marcus Björk
Victor Bemström
Olle Strandell
Emil Rangedal (ny från Malung)
André Dahlqvist
Ludwig Danielsson (ny från Grums)
Emil Danerhag

Betyg 2+
I Marcus Björk har man en bra tvåvägsback, rörlig och med bra spelsinne. Victor Bemström och Olle Strandell gillar att ha mycket puck och framför allt Bemström är vass framåt. Problemet är att de kan sprida en del pass också vilket kan ge farliga spelvändningar. Nye Emil Rangedal har man höga förhoppningar på, han gjorde det riktigt bra i Malung, men i träningsmatcherna är det faktiskt ett annat nyförvärv, Ludwig Danielsson, som stuckit ut mest positivt. En lite tunn backsida utan den där riktiga spetsen.

Forwards

Martin Janohls, f/c (ny från Tingsryd)
Patrik Elfsberg, c
Marcus Karlberg, f (ny från Leksand)
Arvid Degerstedt, c/f (ny från Vita Hästen)
Jacob Thor, f
Emil Lind, c/f
William Danielsen
Casper Östberg, f (uppflyttad från J20)
Adam Helldén, c (uppflyttad från J20)

Hugo Wirell, c/f (ny från Växjö J20)

Betyg 3

Borlänges forwardssida ger ett märkligt intryck. Det framstår som att man satsat hårt och fått ihop två riktigt bra kedjor, av toppklass i ettan, men sedan tog pengarna helt slut och man fick ta det som man kunde få gratis. För toppspelarna håller verkligen hög klass. Förstakedjan med Karlberg, Janohls och Degerstedt kommer alla från allsvenskan/SHL och skulle platsa i de flesta förstakedjor i ettan. Andrakedjan med Thor, Elfsberg och Lind håller också bra klass. Men sedan tar det slut. Visserligen är Casper Östberg en stor talang och Adam Helldén ser rätt intressant ut han med, men att så unga spelare ska få så stor roller och leverera match efter match känns som en chansning. Att dessutom endast ha tio forwards på plats när man är så nära seriestart känns märkligt.

Tränare

Stefan Gustafsson

Betyg 3-

En bra första säsong som seniortränare för Borlänge 19/20 där laget kom tvåa i såväl grundserie som alletta innan man slogs ut i playoff 2, följdes av en med tanke på spelarmaterialet usel andra. Det var bara med nöd och näppe man tog sig till såväl alletta som slutspel och väl där hade man inget att hämta. Nu är det upp till bevis!

Totalt 11-

Borlänge säsongen 21/22 lider av en mixad personlighet. Man har en hel knippe med starka forwards som skulle kunna matcha de bästa lagen i ettan, men man är också förvånansvärt ihåliga med endast tio forwards och sju backar varav flera är väldigt unga och oprövade. Det känns nästan som att sportchefen tillika tränaren, Stefan Gustafsson, kör en chansning och plockar in spelare nog för att fixa en allettanplats, för att sedan när det drar ihop sig värva in spelare som ska lyfta laget.

Lämna ett svar