Lag för lag – Huddinge

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Först av de östra lagen att presenteras är Huddinge.

Huddinge

Placering grundserien: 1:a
Placering i allettan: 4:a
Placering i slutspelet: Utslaget i kvartsfinalen av Östersund med 2-1 i matcher

Målvakter

Sebastian Andersson (ny från Väsby)
Albin Andersson (ny från Nybro)

Betyg 3

Sebastian Andersson lånades under förra säsongen in till Huddinge från Väsby som när de gick upp i allsvenskan inte tyckte att Sebastian höll på den nivån. Han gjorde väl inte supersuccé direkt, en räddningsprocent på 90,6 i ett topplag är ok men inte mer. Albin Andersson fick agera backup till Robin Johansson och gjorde det rätt bra när han fick chansen. Ett rätt jämnt målvaktspar i mina ögon, men kanske inte den där riktiga spetsen.

Backar

Kim Lennhammer
Joakim Albertsson (ny från Hammarby)
Jonathan Asplund (ny från Krif)
Filip Pilö
Jonathan Tordhall (ny från Wings)
Charlie Granath (ny från speluppehåll)
Emil Hedström (ny från HV71 J20)
Simon Eklund (uppflyttad från J20)
Johan Wilund (uppflyttad från J20)
Jesper Karlsson (uppflyttad från J20)

Betyg 3

Ser man till antalet backar, 10 stycken, så ser backsidan riktigt bred ut, men det är bara fem stycken av dom som spelat regelbunden seniorhockey säsongen som gick. Med det i åtanke så känns istället backsidan rätt tunn ut. Den är också till stora delar nykomponerad. Kvar finns dock två bra namn, dels Kim Lennhammer, en offensivback med poänggaranti under hela sin långa karriär, dels Filip Pilö, en rörlig och följsam back med sin största styrka i man mot man-spelet. Av de nya så är det glädjande ur Huddingesynpunkt att man fick tillbaka Joakim Albertsson. En spelskicklig back som dominerat Hammarbys offensiv de senaste säsongerna. Sedan har han klara brister i defensiven, så han lär behöva en stark defensiv back bredvid sig. Jonathanarna Asplund och Tordhall är också mer offensivt riktade, men fixar också defensiven ok. Men visst känns det som att backsidan är offensivt viktad. Charlie Granath är ett oskrivet kort som Huddinge säkert hoppas kan göra en Alexander Svensson, alltså att gå från sabbatsår till formidabel succé. Det skulle behövas, för i övrigt ser det tunt ut.

Forwards

Björn Jonasson, f
Rasmus Dahlberg Karlsson, f
Joakim Hälleström, f
Sebastian Frantz, c
Anton Kalte, c/f
Robin Sjörén, c/f
Fabian Lundh, c
Christopher Usov, f (ny från Segeltorp)
Tim Kämpeberg, f
Fredrik Renström, c/f
Filip Runbjer, c/f
Christoffer Odljung, f
Ludvig Westerlund, c (ny från Timrå J20)

Betyg 4+

Som vanligt vimlar det av klass i Huddinges främre led. De har sex spelare som alla gjorde över 30 poäng säsongen som gick många lag har kanske en eller två. Men de är inte bara poänggörare, de har mer aspekter i sitt spel. Jonasson är en riktig attitydspelare som kan reta gallfeber på dom flesta. ”Ralle” Karlsson tung att möta. Hälleström är en riktig lirare med bra teknik och fart. Och så vidare… En av ettans bästa forwardsuppsättningar.

Tränare

Peter Nylander

Betyg 2

Hade höga förväntningar på sig när han tog över Huddinge inför föregående säsong, men ärligt talat så gick det väl sådär. Visserligen vann man grundserien, men i allettan var man trots ett starkt lag aldrig riktigt med i toppkampen, och i slutspelet åkte man ut direkt mot Östersund. Det var dock hans första säsong som seniortränare, han kan säkert ha dragit stor lärdom av den.

Totalt 12+
Offensivt ser det som vanligt riktigt bra ut för Huddinge. Man är välbeställda med framför allt forwards, men också backsidan har någrea poängstarka pjäser. Defensivt ser det dock svagare ut, framför allt skulle jag vilja ha in en riktigt stark och rutinerad back till. Det är också upp till bevis för tränaren Peter Nylander, har han lärt sig något av föregående säsong?

Lämna ett svar