Lag för lag – Forshaga

Säsongspremiären närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att ranka lagen för att utröna vilka lag som står starkast rustat. Ett lag i taget kommer att få sina lagdelar betygsatta av mig enligt följande mall:

Betyg 1: Hockeytvåanklass
Betyg 2: Låg ettanklass
Betyg 3: Ettanklass
Betyg 4: Hög ettanklass
Betyg 5: Allsvensk klass
Betygen kan nyanseras med antingen + eller – beroende på om betyget anses starkt eller svagt.

Spelarna i varje position kommer också att rankas av mig i fallande skala, den bästa överst och så vidare.

Jag kommer inte att ge placeringen för laget, men givetvis kommer betygen ändå att avslöja hur lagen står sig mot varandra allt eftersom beroende på vilket totalbetyg det fått. Dagarna innan seriepremiären så kommer jag att i en artikel per serie sammanfatta det jag kommit fram till och presentera min tippade sluttabell. Först av de västra lagen att presenteras är Forshaga.

Forshaga

Placering i grundserien: 5
Placering i allettan: 3
Slutspel: Ut i kvartsfinal mot Visby med 2-1 i matcherna

Målvakter

Eric Forsberg
Gustav Griborn (ny från Segeltorp)

Betyg 1+

Det finns inget självklart i valet när det gäller vem som ska bli förstavalet i Forshaga säsongen som kommer. När förra årets givna etta och utropstecken David Söderberg överraskande väljer att lägga av så har Forshaga istället två rätt oprövade kort kvar. Eric Forsberg agerade backup till Söderberg ifjol utan större framgång och Gustav Griborn hade svårt att imponera i ett svagt Segeltorp. Nej detta känns osäkert, inte bara vad gäller vem som blir förstamålvakt…

Backar

Victor Berglind (ny från Karlskoga)
Jesper Nordin
Herman Johansson (ny från Visby)
William Eriksson (ny från Grums)
Linus Carlsson
Oscar Olsson
Oskar Skärberg
Adrian Jonsson
Filip Norberg (ny från speluppehåll)

Betyg 3-

I Victor Berglind har man fått in en riktig klassback, en härförare som kan spela både offensivt och defensivt 30 minuter per match och fortfarande vara bland de bästa på isen. Något som Jesper Nordin nästan gjorde förra säsongen redan. Den puck- och skridskoskicklige backen är en offensiv klassback. Även nye William Eriksson har offensiva skills, han gjorde en riktigt bra första säsong i seniorsammanhang men hade en lite tuffare andra, men han har hög potential. Herman Johansson kommer få ta stort defensivt ansvar och kan förväntas fixa det bra. Men sedan är det tunnare beställt och det saknas också lite tyngd på backsidan, Linus Carlsson är med sina 88 kg tyngst.

Forwards

Anton Klint, c
Filip Olsson, f
Wilson Johansson, f (ny från Mora)
Emil Smedberg, c/f
Mikael Hedlund, f (ny från Visby)
Jakob Ringsby, c
André Fredriksson, c/f
Victor Sandberg, f (ny från Visby)
William Johannesson, f
Linus Tjulander, c/f ny från Dalen
Linus Johnsson, c/f ny från Färjestad J20
Hedni Fatnassi, c
Mathias Karlsson, f
Viktor Owesten, c/f
Lucas Danielsson, f

Betyg 2+

När Oliver Kandergård sent lämnade för Mariestad så försvann också den sista riktiga spetsen framåt för Forshaga. Kvar finns flera riktigt bra hockeyarbetare med tvåvägscentern Anton Klint som en personlig favorit. Han gör alltid jobbet och är bra med pucken med sin längd. Också Wilson Johansson och Emil Smedberg bidrog starkt till förra säsongens framgångssaga, men då i mer anonyma roller. Till denna säsong förväntas dom istället ta ledande roller i laget, är dom redo för det? Wilson Johansson och Mikael Hedlund känns som bra värvningar som säkert kan bidra offensivt också. Resten är habila hockeyjobbare, men den riktiga spetsen saknas för ett högre betyg.

Tränare

Tim Rivest

Betyg 1

Efter 100 nej tack så fick man till slut ta till nödlösningen med den egna J20-tränaren. En tränare som inte har några egentliga meriter att falla tillbaka på, Hammarö i tvåan . Känns som en riktig chansning.

Totalt 7 +

Nackdelen med att göra succé är att ens spelare och tränare drar till sig uppmärksamhet från större fiskar, och precis så har det blivit för Forshaga. Hela spetsen, tränare Dennis Hall inkluderad, har lämnat och kvar finns spelarna som visserligen gjorde det bra, men som inte haft de riktigt ledande rollerna. Forshaga får hoppas några kliver fram, men jag ser inte att den där riktiga spetsen som krävs för att vinna många matcher i rad finns där. Det lär bli en betydligt tuffare säsong för värmlänningarna än förra!

Lämna ett svar