Boisbackarnas speluppbyggnad

Igår granskade jag hur Bois kedjor levererat i chansväg i matchen mot Borlänge. Idag har jag gett mig i kast med att granska en detalj i backarnas spel, nämligen deras uppspel. Jag har kartlagt deras uppspel, med andra ord pass som går framåt i egen zon. Det är med andra ord inte med passningar som gick i sidled eller bakåt. Så här ser de sex backarnas uppspel ut (Bois spelar från höger till vänster).

Teckenförklaring:
Gröna streck: Passningar som gick fram till rätt adress.
Gula streck: Rensningar som mest var för att ge tid, tex i boxplay.
Röda streck: Passningar som blev brutna.

Backarnas passningar i uppspelsfasen, Bois anfaller från höger till vänster.

Vad kan man se? Massor, tex…

Det var endast fem felpass under hela matchen, (inget av dom gav spelvändning).

Collberg och Broeng står för stora delar av Bois kvalitativa uppspel. Collberg rensar aldrig utan försöker hela tiden hitta lösningar framåt i banan. Han lyckas nästan alltid, men har mest felpass (3 st).

Broeng gillar att spela rakt.

Simon Svensson och Adan Samuelsson spelar nästan alltid i sidled. Frick gör det också ofta.

Lämna ett svar