Så presterade kedjorna

Idag har jag bestämt mig för att nörda ner mig i Bois kedjor och hur de presterade i matchen mot Borlänge. Antagligen så kommer det kanske inte intressera så många, men kan någon tycka det är intressant så kan det ändå vara värt att publicera.

Det jag gjort är att jag har synat vad varje kedja presterade under sina byten. Presterade de en målchans, fick de ett plus, släppte de till en fick de ett minus. En het målchans gav ett större plus/minus. Givetvis noterade jag också om de gjorde/släppte in mål.

Ett första konstaterande är att i spel 5 mot 5 så rullade man runt på alla kedjor jämnt, med undantaget att förstakedjan alltid började.

Så här mönstrades kedjorna:

Kedja 1: Joonas Alanne-Philip Norberg-Oliver Kandergård (*Förstakedjan spelade modifierad sista bytet i matchen då Norberg utgick och istället klev Rintamäki in).

Kedja 2: Jesper Lindén- Mikael Hansson-Erik Olsson

Kedja 3: Lukas Larsson-Albin Kedbrant-Simon Eriksson

Kejda 4: Alltid Herman Lundin och Nicklas Rintamäki, sedan varierade det mellan Nils Rydholm och Andreas Axelsson

I powerplay mönstrade man två formationer. Ett PP1 med Broeng, Kandergård, Norberg, Alanne och Hansson. Ett PP2 med Collberg, Kedbrant, Lindén, Olsson och Eriksson.

I boxplay kunde uppställningarna variera lite, så där skrev jag nummer på spelarna som var inne.

Nedan följer sammanställningen av hur de olika formationerna presterade.
Så här läser du tabellen!
Man läser den uppifrån och ner. Först står en siffra (1 överst i första kolumnen) det är vilken kedja som var inne. Under det står det ett + för varje skapad målchans och ett – för varje målchans kedjan släppte till. Är det tomt i rutan under vare sig skapade eller släppte man till målchanser. Står det 4-4 så betyder det spel 4 mot 4. Står det PP1 så är det första powerplayformationen som är inne, och PP2 står givetvis för andra powerplayformationen. BP betyder boxplay, första numret efter är vilket byte i boxplayet det är och numren som sedan följer är nummer på spelare. +Mål! betyder att kedjan gjort mål medan -Mål! betyder att man släppt in.

Siffrorna står för vilken kedja som var inne, + och – under står för skapade respektive tillsläppta målchanser.

Man kan dra mängder med slutsatser av min tabell, här är några:

Förstakedjan gjorde två mål, och skapade dessutom 18 målchanser varav 5 heta, medan man bara släppte till två målchanser (ingen het). De fick dessutom med sig två utvisningar.

Andrakedjan skapade sex målchanser, varav två heta, och släppte till fyra, varav en het.

Tredjekedjan gjorde två mål, skapade sex målchanser, varav tre heta. Man släppte in ett mål, och släppte till tre målchanser varav två heta.

Fjärdekedjan skapade fyra målchanser, varav en het. Facitet bakåt var exakt detsamma, fyra målchanser varav en het. De fick också med sig en utvisning.

Första powerplay skapade massor med målchanser (8 st på tre byten), dock utan att näta. Andra powerplay skapade inte lika mycket, men var väldigt effektiva då man gjorde 2 mål. Utöver dessa mål skapade man ingenting på sina tre byten!

Boxplay var riktigt bra, på tre boxplay släppte man bara till fem målchanser, varav två heta.

Man gjorde längre byten i tredje än i första och andra.

Bois hade 17 målchanser (varav 7 heta) i första perioden, medan man bara släppte till sju (2 heta). I den andra perioden var skillnaden 19 (4 heta)-9 (2 heta). Den tredje skapade Bois 10 (3 heta) mot Borlänges 4 (2 heta). Observera att målen inte räknas in i chanserna.

Lämna ett svar