Lista: Tapp, värvningar och förlängningar 15

Jag ska villigt erkänna att jag tänkte att den förra veckans lista skulle vara den sista, silly season är ju i princip över. Därför satte jag mig inte igår och skrev ner den femtonde listan för denna silly season igår som jag brukar göra på lördagar. Men så fick jag en stund över idag och slängde i alla fall en blick på om det skett några intressanta övergångar i veckan och det var faktiskt en hel del. Så därför blir det en lista för denna vecka med, om än en dag sen. Listan gäller denna gång från den 14/8 till den 20/8.

Tyngsta tappen

Jonas Lindström, c från Sundsvall till slutar

Jonas peak som spelare var väl några år tillbaka i tiden, men han bidrog ändå med en hel del rutin och ledarskap på isen. Därför har Sundsvall gjort det bästa av det och knutit upp honom som assisterande tränare för kommande säsong. Där kan han säkert göra stor nytta, även om man tappar en spelare som kan skänka lugn på isen.

Lukas Wahlberg, f från Hanhals till slutar

I och med att Lukas slutar så har Hanhals tappat sina tolv främsta poänggörare! Visserligen har man en hel del intressanta nyförvärv, men det blir väldigt mycket nytt och dålig kontinuitet.

Erik Näslund, b från Vallentuna till Fife Flyers (EIHL, Skottland)

Erik har 339 matchers nyttig rutin i hockeyettan och har varit en pålitlig poängback i många år som också kunnat spela rejält. Kommer definitivt att vara saknad i Vallentuna.

Johan Lorraine, c/f från Väsby till Sterzong/Vipiteno
Det blir ett nytt utlandsäventyr för Johan Lorraine. Handelsresanden i hockey, som representerat hela 18 olika klubbar de senaste 11 säsongerna, är en riktigt duktig spelare som dock haft svårt att bli kvar mer än en säsong i en klubb. Rykten går om attitydproblem, och det finns väl en del som talar för det.

Bästa värvningarna

Oscar Pentler, c från Almtuna till Östersund, Henrik Marklund, f från Hudiksvall till Östersund, Isak Mantler, mv från Björklöven till Östersund, Johan Grönquist, b från Kalmar till Östersund
Till slut så har Östersunds stjärnvärvningar stämplat klart och kunder under veckan presenteras. Och det är idel fina namn man plockat in. Isak Mantler kommer vara en av ettans allra bästa målvakter, Marklund är en notorisk målskytt och i Oscar Pentler har man fått in en center med bra skridskoåkning och arbetsmoral. Johan Grönquist fick bara try out-kontrakt men har alla förutsättningar för att kunna få till ett längre kontrakt då det är en skicklig offensiv back.

Samuli Rihikainen, b från Chamonix till Tranås

Den tilltänkta toppbacken Otto Huttunen fick skadeproblem och kunde inte komma, men Tranås sportchef Stefan Fransson behövde inte ens en vecka på sig för att hitta en ersättare. Samuli Rihikainen kanske inte riktigt har samma meriter, men han har ändå ett par riktigt vassa säsonger poängmässigt i Mestis. En rörlig back med bra spelsinne och puckbehandling som kommer bli nyttig i powerplay.

Oliver Kandergård, f från Forshaga till Mariestad
Mariestad tog tid på sig, men så fick man till slut in spetsen man sökt. Oliver Kandergård var en av succélaget Forshagas allra främsta spelare säsongen som gick och noterades för finfina 41 poäng under säsongen. En snabb och spelskicklig rightare som kommer att få spela i en topplina i Mariestad.

Gvido Jansons, b från Arizona State University (NCAA, USA) till Strömsbro
Strömsbro har mest värvat offensivt som vanligt, vare sig det gäller forwards eller backar, men i Gvido Jansons har man faktiskt fått in en back som jag tror kan bli en stor tillgång defensivt. NCAA är en riktigt bra liga och han har också meriter från det lettiska landslaget.

Garret Milan, f från Pensacola Ice Flyers till Halmstad
Halmstads supporterspelare blir amerikanen Garret Milan. Han har bra statistik i den amerikanske SPHL-ligan, men det är en liga längre ner i systemet så det är ingen garanti för succé, men visst kan det också bli en hit. Hade för några år sedan rätt bra statistik ifrån den engelska ligan som håller bra klass.

Bästa förlängningarna

David Westlund, b Östersund och Linus Rotbakken, b Östersund

Två toppbackar i ettan, skulle antagligen kunna platsa på en topp 10-lista över bästa backarna i ettan. Spelskickliga backar som också är bra i egen zon.

Sebastian Walfridsson, b Visby
NHL-draftade Sebastian Walfridsson har spelat mycket i landslaget ända upp till J20-nivå och är definitivt en back som vi snart kan få se på en högre nivå. Stark, skicklig på skridskorna och bra spelsinne.

Lämna ett svar