Lista: Tapp, värvningar och förlängningar 14

Nu har säsongen dragit igång och silly season börjar ta slut. Men vi kör väl en lista till med de övergångar som ändå kommit upp på eliteprospects mellan den 7:e och 13:e augusti. Denna vecka syns en klar vinnare: Väsby!

De tyngsta tappen

Tyler Busch, c från Tranås till Fort Wayne Komets
Tyler Busch kom till Tranås med fina meriter från NCAA, en toppliga i amerikanska universitetshockeyn. Fick kanske inte ut all sin kompetens poängmässigt, utan bidrog mest med attityd. Men att han är ett namn man tror på i USA bevisas av att han nu fick ett proffskontrakt i den amerikanska tredjeligan, ECHL.

William Johansson, b från Skövde till ???
Kom fram som en jättetalang som redan som 18-åring gjorde en riktigt bra säsong i Skövdes a-lag och sedan fick kontrakt av Västerås i superelit. Där gjorde han en riktigt bra säsong och det var med höga förväntningar han återvände till moderklubben. Men hans första seniorsäsong blev kanske ingen supersuccé, men visst fanns ändå potentialen. Därför är det nu mycket förvånande att Skövde nu släpper talangen.

De bästa värvningarna

Antti Karjalainen, mv från Dukla Trencin till Boden
Bodens första riktiga bomb denna silly season. Den finske mästaren har agerat backup i Liigalag i fem säsonger redan trots att han endast är 25 år gammal, och kommer senast från Slovakiska storlaget Dukla Trencin. Har bra stats och är i en bra ålder, det som är frågetecknet är väl bara varför han inte fått förstaspaden i något lag. Men i mina ögon en riktigt bra värvning.

Henri Auvinen, b från Gladiators till Hudiksvall
Inte den mest sexiga statistiken offensivt, men det är inte heller därför han plockas in. Han plockas in för sin starka defensiv och kommer kunna axla massor med istid i nyckelsituationer som boxplay och i slutminuterna när matcher ska stängas.

Carl Åsell, f från Almtuna till Väsby
Väsby fortsätter att rada upp fina namn till sitt lagbygge. Carl Åsell är ett av de vassaste, med sina många allsvenska matcher med rätt bra facit under de senaste 5-6 åren. Har rutin men är fortfarande i sin ”prime” och att han direkt blir utsedd till lagkapten visar vilket förtroende man har för honom.

Marcus Karlberg, f från Leksand till Borlänge
Pappa Mikael är en riktig Leksandsikon och Marcus har också haft en fin juniorkarriär i Leksandströjan och har också en hel del matcher i a-laget (en säsong i allsvenskan och 13 SHL-matcher). Senaste säsongen lånades han dock ut till först Vita Hästen och sedan Borlänge, och det blir i Borlänge som karriären fortsätter. Gjorde fina 13 poäng på sina 15 matcher för klubben och kommer bli en viktig del i Borlänges offensiv.

Nikki Kaila, f från Kiekko Espoo till Visby och Anton Johansson, c från Vita Hästen till Visby
Anton Johansson känns som en bra Visbyvärvning, en ung center som ändå har erfarenhet och som med en större roll säkert kan bli riktigt vass. Jag är mer tveksam till värvningen av finske Nikki Kaila, visst kommer late bloomerna säkert kunna göra en del poäng, men att han blir den där toppspelaren man hoppas på håller jag för osannolikt.

De bästa förlängningarna

Jakob Spångberg, b Väsby och Henrik Rommel, f Väsby
Två riktigt riktigt bra förlängningar för Väsby. Man måste imponeras av att Tom Tärnström lyckades få behålla två spelare som med lätthet kunnat få allsvenskt kontrakt. Spångberg är en toppback på hockeyettannivå och Rommel har producerat bra med poäng säsong efter säsong på allsvensk nivå. Två förlängningar som stryker under att Väsby blir ett räkna med i vinter.

Marcus Lundberg, b Kalmar
En klok defensivback med bra fysik som inte backar för att använda sina kilon. Kommer bli nyttig för Kalmar.

Lämna ett svar