Lista: Tapp, värvningar och förlängningar 10

Idag är det sex som gäller. För idag plockar jag ut sex tapp, sex värvningar och sex förlängningar som jag ser som de allra viktigaste veckan som gick. Alla är gjorde mellan den 10/7 och den 16/7.

De tyngsta tappen

Christoffer Gozzi, c från Väsby till Grüner
Gozzi är ännu en av Väsbys grundpelare som fick mersmak på spel på högre nivå och nu lämnar klubben för spel i Norge. Gozzi var lagkapten i Väsby tre raka säsonger, och hans uttåg kommer bli minst sagt kännbart.

Dennis Santesson, f från Skövde till ???
Dennis är en oerhört spelskicklig ytter som presterar bra med poäng i varje klubb han spelat i. Ändå lyckas han aldrig få vara kvar, nu är det Skövde som ger honom silkessnöret efter rekordlånga två säsonger i klubben.

Kim Runermark, f från Kalmar till ???, David Algulin, f/c från Kalmar till ??? och Johan Järlefelt, c från Kalmar till slutar
Kalmar kommer att komma till spel kommande säsong utan tre spelare som varit väldigt viktiga för laget de senaste säsongerna. Nye sportchefen Daniel Stolt har varit framme med kvasten och rensat ut det gamla för att få plats med nytt. Men samtidigt är det tre spelare av bra klass. Så om det var klokt eller ej återstår att se.

Roope Elimäki, c från Nybro till Kiekko-Vanta
Han gick inte så bra i allettan, men i slutspelet lossnade det ordentligt för den välmeriterade finske centern med över en poäng per match. Men Nybro tror sig ha gjort ett uppbyte när man istället tar in Janne Kettunen, och därmed står man fast vid det finska spåret.

De bästa värvningarna

Matias Vartinen, f från Ketterä till Kalmar
En av många nya spelare i Kalmar, en ytter med tre säsonger i finska Liiga. Senaste två har han dock spelat i Mestis där han gjort över en poäng per match, så han lär absolut bli ett stort hot för motståndet i vinter.

Eric Israel, b från Rapid City Rush till Kalmar
Eric Israel kommer till Kalmar från den amerikanska proffsligan ECHL, en liga som håller riktigt hög klass. Fixar Israel bara omställningen till stor rink så lär han absolut bli en stor tillgång för Kalmar.

Daniel Andersson, c från Kristianstad till Karlskrona
Stor, tung och svårstoppad center som hade en bra första säsong i allsvenskan men en sämre andra. Då lånades han ut till Karlskrona och där får han nu alltså kontrakt för kommande säsong.

Balint Horvath, c från Tyringe till Linden
Har varit en av få ljusglimtar i det ständiga bottenlaget Tyringe de senaste två säsongerna. Men nu ramlade skåningarna ur och Linden kan ha gjort ett fynd i den 22-årige centern.

Christopher Usov, f från Segeltorp till Huddinge
Segeltorp blir av med flera av sina bästa spelare, senast i raden är Christopher Usov som gjorde fina 18 mål och 12 assists säsongen som gick. Huddinges spår under åren att plocka russinen ur kakan på 08-lagen fortsätter därmed.

Albin Storm, c/f från Kalmar till Hanhals
Albin är ännu en spelare som inte fick förlängt med Kalmar, lite förvånande i mina ögon. För 24-åringen är en spelare med bra attityd som alltid ger allt och lite till. I Hanhals lär han definitivt få en stor roll.

De bästa förlängningarna

Magnus Isaksson, c Piteå
Piteås garant för fortsatta framgångar fortsätter ännu en säsong. 34-åringen fortsätter att tillhöra toppen i poängligan säsong efter säsong och är otroligt viktig för laget.

Hampus Melén, f/c Mörrum
Hampus var skadedrabbad stora delar av föregående säsong men ska nu vara tillbaka i god form. Det är goda besked för Mörrum som i Hampus får en stor och stark spelare med näsa för poäng.

Lukas Enkvist, f Hudiksvall
SHL- och allsvenskt meriterade Lukas Enkvist anslöt till Hudiksvall inför föregående säsong och var nyttig för kvalserielaget. Det finns dock ännu mer att plocka ut av Lukas offensivt, tar han fram det denna säsong?

Jonathan Ström, c/f Skövde
Otroligt nyttig lagspelare. Behärskar spelet över hela isen, är till exempel väldigt duktig i boxplay, men också en bra målskytt. Assisterande kapten säsongen som gick.

Sebastian Båvensjö, b Wings
En av Wings bästa backar säsongen som gick. Fin spelförståelse och stark på offensiv blå.

Lucas Gustavsson, b Köping

En väldigt resolut spelande back som inte lägger fingrarna emellan. Samtidigt vann han Köpings backpoängliga, så visst finns det en del offensiva skills också.

Lämna ett svar