Här hamnar free agent-listans topp 10

Idag har jag satt mig och kollat free agent-listan över de spelare som gjort flest poäng säsongen som gick men som fortfarande inte har kontrakt med någon klubb. Eller kanske mer korrekt, de har ännu inte officiellt skrivit på. Men kikar man på topp 10 så har jag uppgifter om att nästan alla redan kommit till beslut. Idag redovisar jag hur tankarna går/har gått hos dem.

Victor Wänghult, f/c Kumla 19+60 poäng under seriespelet
Hockeyettans poängkung säsongen som gick, Victor Wänghult, gick i en intervju med Hockeyettan ut med att det antagligen är färdigspelat för honom. Han saknade allsvenska anbud och då fann han inte motivation för att fortsätta. Trist med tanke på att han endast är 25 år…

Magnus Isaksson, c Piteå 22+30
Att det dröjer med besked om otroligt skicklige Magnus Isakssons framtid är mer regel än undantag. Men likt förbenat så brukar han stå där i Piteåtröjan när säsongen drar igång. Det finns ingen anledning att tro att det inte blir samma sak också denna gång.

Sebastian Kaijser, c/fw Boden 24+26
Sebastian har gjort klart att det blir allsvenskan för honom kommande säsong, men vilken klubb det blir är ännu inte offentligt.

Felix Liljegren, f/c Tyresö/Hanviken 28+19
Enligt uppgift så är utropstecknet Felix Liljegren redan klar för en fortsättning i Tyresö/Hanviken, klubben han gjorde sådan succé i säsongen som gick.

Mattias Granlund, f Teg 19+28
Mattias har mängder med allsvenska säsonger i ryggen, men gjorde succé i ettan med Teg säsongen som gick. Men sejouren blir bara ettårig, nu säger ryktet att han kommer lägga skridskorna på hyllan, blott 29 år gammal.

Tobias Holmberg, f Teg 28+29
Väldigt osäkra uppgifter gör gällande att Holmberg, som hade en kalasutveckling poängmässigt denna säsong, kommer fortsätta i Teg också kommande säsong.

Christoffer Jansson, c Hudiksvall 20+25
Bland annat Boden har varit och ryckt i den spelskicklige centern, men stämmer uppgifterna så väljer Jansson att fortsätta ytterligare en säsong i Hudiksvall.

Dennis Nordström, f/c Tyresö/Hanviken 20+25
Om rutinerade Dennis Nordström så har jag tyvärr inga uppgifter, men blir det fortsatt spel så blir det i en 08-klubb då han inte är flyttbar.

Jesper Wiberg, f Hudiksvall 31+13
Också spetsiga målskytten Wiberg har varit ett eftertraktat byte, men han väljer precis som Jansson att bli Hudiksvall troget om mina uppgifter stämmer.

Henrik Thegel, f/c Skövde 23+21
Den rutinerade centern/yttern har varit monumental för Skövdes offensiv i många år, men nu lutar mycket åt att han lägger av, 31 år gammal.

Lämna ett svar