Lista: Tapp, värvningar och förlängningar 7

Så är det dags för lördagslistan igen! Listan som tillkännager vilka som är veckans tyngsta tapp men också det bästa värvningarna och förlängningarna. Denna vecka så är det väldigt få tapp gjorda, så jag begränsar mig till topp 3 tyngsta. Värvningar och förlängningar är dock fler, här listar jag de tio bästa. Som vanligt är det endast övergångar gjorde senaste veckan (12/6-18/6) som är med.

De tre tyngsta tappen

Jake Bolton, b från Boden till Guildford Flames

Backtuffingen Jake Bolton gjorde stor succé i Boden med ett pardonlöst spel och ett mäktigt skott. Men nu lämnar han för den engelska ligan, det blir ett tomrum att fylla för allsvenskt satsande Boden.

Andreas Paulsson, f från Vallentuna till Sollentuna
Han må se seg ut och ha sina bästa år långt bakom sig, men det går inte att bortse ifrån vilken betydelse Andreas Paulsson har som kulturbärare och ikon för Vallentuna. Nu blir det inget far-son-par i hockeyettan i vinter, utan Lucas får klara sig utan pappa.

Colin Holmström, f från Kiruna AIF till Osby
Flykten från Kiruna AIF fortsätter, denna gång är det trean i interna poängligan som lämnar för spel med Osby i hockeytvåan. Det börjar se tunt ut i AIF. Bästa värvningarna

De tio bästa värvningarna

Mika Järvinen, mv från Jukurit till Karlskrona
Att Mika Järvinen är den mest meriterade målvakten vi sett i hockeyettan på bra länge råder det inget tvivel om. Med såväl seniorlandskamper som spel i KHL i bagaget så är det en skräll att han nu väljer spel i hockeyettan. Sedan må hans karriär se ut att vara i dalande, men han gjorde ändå 12 matcher i finska högstaligan säsongen som gick och kommer givetvis ha stor nytta av sin rutin från 362 Liigamatcher. En toppvärvning helt enkelt.

Filip Lindén, c från Södertälje J20 till Boden
En lite överraskande värvning av ett hårt satsande Boden, lillebror Filip Lindén har inte så imponerande CV som de brukar värva. Men de kanske sett storebror Jesper (i Mariestad) och hoppas på att få en liknande inställning och leverans? Blir det så har man gjort ett fynd, för Jesper är en klasspelare på hockeyettannivå.

William Eckmyhl, b från Timrå till Hudiksvall
Varvade förra säsongen spel i allsvenskan med Timrå, där han ärligt talat inte gjorde något större intryck, med spel i hockeyettan med spel i Sundsvall, där han gjorde desto större. En rörlig back som är bra med puck, vilket är precis det Hudiksvall brukar söka efter för sin backsida.

Johan Lindholm, c/f från Timrå till Hudiksvall

När Timrå släppte ett antal spelare så passade Hudiksvall på att nypa ett par. Den första var William Eckmyhl den andre Johan Lindholm. Johan har tidigare gjort bra ifrån sig på hockeyettannivå, bland annat i Troja, och är en spelare som har väldigt bra inställning och jobbar hårt för laget. Haft en defensiv roll i Timrå, Hudiksvall tänker sig nog honom i en mer offensiv roll.

Oscar Frestadius, c/f från Örnsköldsvik till Teg
Oscar fick ett stort genombrott säsongen som gick, då han mer än fördubblade sin poängskörd. Teg har verkligen varit på hugget och kan nog göra ett kap när man värvar den unge (22 år) och spelskicklige centern/forwarden.

Jacob Grönhagen, c från HV71 J20 till Karlskrona
En riktig centertank, 199 cm och 106 kilo. Men Jacob kan mer än spela fysiskt, han är bra med puck och är utrustad med ett bra skott. Fick också den gångna säsongen chansen 10 matcher med HV i SHL, men spelade mest matcher (16 st) i Dalen, där han snittade nästan en poäng per match. En stortalang!

Tatu Kokkola, f från IPK till Vimmerby
Även Vimmerby hakar på finlandsspåret. Först värvade man Niko Koskinen, och nu följer också gamle lagkompisen Tatu Kokkola med. Den 23-årige centern har väldigt fin statistik i finska Mestis och lär bli en attraktion på hockeyettanisarna i vinter.

Janne Kettunen, c/f från Dukla Trencin till Nybro
En annan med fin statistik från Mestis är Janne Kettunen. Janne går dock till Nybro som hoppas på att få ännu en stark målskytt vid sidan av Janne Väyrynen. Mycket talar för att det också blir så.

Carl Berglund, f från Karlskoga till Kumla
Carl Berglund har varit hjärtat och härföraren i Karlskoga i många år nu, men fick inte förlängt kommande säsong. Det tackar och bockar givetvis Kumla för, som i Carl Berglund har fått en riktig ledargestalt som kommer vara en blåslampa i rumpan för övriga i laget. Det tror jag är precis vad Kumla behöver, för det kan bli lite bekvämt där ibland. Jag tror hans betydelse vid sidan av isen kommer vara större än den är på, även om han givetvis fortfarande har mycket hockey i sig.

Jakob Karlsson, mv från Kalix till Boden

Jakob murade igen fullständigt i första åttondelsmötet mellan Kalix och Boden. Men Boden använder alla verktyg som finns i verktygslådan. Först körde man över honom så han fick utgå skadad och därmed kunde man tämligen enkelt vinna åttondelsfinalen. Och till kommande säsong så värvar man in honom efter mottot ”If you cant beat them, join them”. I Jakob får man inte en så meriterad målvakt, men ändå en målvakt med en hög högstanivå som säkert kommer bli nyttig.

De tio bästa förlängningarna

Tobias Aronsson, b Mariestad

Kvalserielaget Mariestads bästa back de två senaste säsongerna. Tobias tog stora kliv under säsongen och många trodde nog att han var förlorad, speciellt som han bara blev bättre och bättre ju tuffare matcherna blev. Men nu blir den spelskicklige 22-åringen kvar en (sista?) säsong, något som ger alla Mariestadsanhängare ytterligare hopp om ännu en lång säsong.

Anders Skoog, c Tranås

Anders har haft skadebekymmer under säsongen men vann ändå den interna poängligan. Är otroligt lugn och spelskicklig och dessutom bra med puck. En viktig förlängning för Tranås.

Victor Edström, f Piteå
Gjorde sin första riktiga seniorsäsong säsongen som gick och gjorde det riktigt bra. Har faktiskt 25 SHL-matcher med Luleå och är en riktig talang med bra skott och skicklig med puck. 23 poäng i seriespelet och 3 poäng i slutspelet är bra siffror som förstaårssenior och lovar mer.

Rihards Marenis, f Kiruna IF
Spelade VM-hockey med Lettland nyligen utan att göra bort sig, vilket visar vilken bra kapacitet han besitter. En fysiskt spelande ytter som snittade nästan en poäng per match och dessutom hade näst bäst +/- i laget.

Anton Schagerberg, b Nybro
Trots blott 22 år ung så har han redan hunnit med att spela 19 SHL-matcher och en hel säsong i allsvenskan med Mora. Förra säsongen spelade han dock i Nybro och skötte sig med den äran. En rörlig back som också är bra med pucken.

Erik Broman, c Strömsbro
Den spelskicklige centern har gjort mellan 25 och 30 poäng tre säsonger i rad nu i hockeyettan och är en väldigt nyttig spelare för Gävlelaget. Något svag i egen zon dock.

Matthias Sundberg, c/f Tyresö/Hanviken
Hanviken gjorde stor succé i vinter och skrällde sig hela vägen till allettan. En av de viktigaste spelarna bakom den framgången var den spelskicklige Matthias Sundberg som centrade förstakedjan med Dennis Nordström och Felix Liljegren. Nu blir han kvar ytterligare en säsong, undrar om de andra också blir det?

Edvin Hammarlund, b Tyresö/Hanviken
En annan som gjorde bra ifrån sig i succélaget var Edvin Hammarlund. Med sina 20 poäng på 37 matcher kom han femma i interna poängligan som back, inte dåligt!

Philip Kemi, Kiruna AIF
AIF har drabbats av många tapp, då är det säkert väldigt glädjande för dom att assisterande kaptenen, Philip Kemi, väljer att förlänga. Philip har varit en del av laget ända sedan föreningen startades upp med spela i hockeyetvåan 2017 och är en viktig pusselbit. Bäste poängplockare bland backarna i interna poängligan med sina 17 poäng på 28 matcher.

Markus Nilsson, b Kalix
Inte den som sticker ut vad gäller poäng eller spektakulärt spel, men ack så nyttig back som förstår att spela enkelt och resolut. Egen produkt.

Lämna ett svar