Lista: Tapp, värvningar och förlängningar 6

Denna vecka var det fullt av både spännande värvningar och förlängningar, men tappen var färre. Det gjorde att jag för första gången fick frångå min princip att ha lika många på varje lista. Denna gång blir det endast fem tapp, medan jag har tio vardera på värvningar och förlängningar.

För at vara med på denna lista så ska det vara registrerat på eliteprospects mellan den 5/6 till den 11/6.

De fem tyngsta tappen

Hampus Olsson, f från Tranås till Vita Hästen

Stora starka powerforwards med en förmåga att göra poäng är högvilt på marknaden och Hampus Olsson är definitivt en sådan. Tranås hade gärna sett att han blivit kvar, men nu blir det istället allsvenskan och Vita Hästen för Hampus del.

Albin Storm, f från Kalmar till ???

Apropå powerforwards så måste också Albin Storm räknas in där, även om hans poängsnitt inte ligger på samma nivå som Hampus. Men nog kommer han att kunna göra nytta för den klubb han hamnar i.

Nicklas Nordenberg, b från Örnsköldsvik till slutar

Nicklas gjorde en kanonsäsong säsongen som gick. Spelskicklig, bra på rören och i man mot man-spelet. Jag hade förväntat mig att han skulle återfinnas i en klubb med mer muskler kommande säsong, men nu lägger han istället av med ishockeyn. Ett oerhört tungt tapp för Örnsköldsvik framför allt, men också för hockeyettan.

Kevin Lindskoug, mv från Boden till Guildford Flames

Den välmeriterade målvakten Kevin Lindskoug plockades in för att spetsa Bodens målvaktssida och gjorde det med den äran. Vann norra ettans målvaktsliga och fortsatte storspela i playoffspelet, det var inte hans fel att laget blev utslaget. Men nu väljer han att spela i engelska ligan kommande säsong och Boden får ge sig ut på ny målvaktsjakt. Att Kalix målvakt Jacob Karlsson blir den ena är en illa dold hemlighet, mycket talar för att Isak Mantler blir den andra.

John Moberg, f från Nyköping till ???

John återkom till Nyköping efter en utflykt till Mörrum och gjorde en bra säsong poängmässigt med 26 poäng på 32 matcher. Men nu så ställer jobbet på annan ort till problem så John och Nyköping går nu skilda vägar, ett tapp för Nyköping som jag ser det. Med sitt frejdiga spel är John en nyttig spelare.

Den tio bästa förlängningarna

Linus Skager, f från Karlskrona till Kalmar

Illersnabb och irrationell. När Linus Skager har pucken så måste försvaret vara på alert, annars så smäller det. Det var förvånande att Skager inte fick förlängt med Karlskrona där han gjorde bra ifrån sig när han väl fick rollen i en producerande kedja, men det är givetvis Kalmar bara glada över.

Albin Kedbrant, c från Visby till Mariestad

Albin är en tvåvägscenter som både gör poäng framåt men som också tar ett stort ansvar i försvarsspelet. Lever mycket på ett bra spelsinne och kom faktiskt tvåa i Visbys interna poängliga säsongen som gick.

Elias Edström, c från Teg till Boden

Teg har några bra säsonger i ryggen och Elias Edström är starkt bidragande orsak till detta. Den spelskicklige centern har noterats för över en poäng i snitt tre raka säsonger i Tegtröjan och när han nu återförenas med Anton Tano i Bodentröjan så ska det bli spännande att se om de kan få det att lyfta.

Anton Blomberg, f från Södertälje till Skövde

Han må ha bytt klubb som en annan byter underkläder de senaste säsongerna, men att Anton Blomberg har en oerhört hög kapacitet råder det inget tvivel om. Det visade han under slutet av säsongen som gick då han gjorde 11 poäng på 14 matcher i allsvenskan med Södertälje. Trots det så fick han inte förlängt och nu tar han istället ny sats i Skövde, en klubb han fick sitt genombrott i för fyra säsonger sedan. Anton har bra fart och framför allt ett ruggigt bra direktskott vilket han visar främst i powerplay. En målskytt som Skövde kommer få stor nytta av, bara han kan hålla sitt humör under kontroll.

Niki Koskinen, f från IPK till Vimmerby

Niki är en 23-åring jag inte har så bra koll på, men han har rätt högt poängsnitt i Mestis som är en bra liga och att han dessutom var assisterande kapten i IPK är ett tecken på att det är en spelare med ”bra huvud”.

Philip Elgestål, f från Mariestad till Vimmerby

Philip är väldigt snabb och spelar med massor av energi. Utvecklades under säsongen till en duktig boxplayspelare för Mariestad. Väger kanske lite lätt för att ta sig in på mål vilket gjorde att han inte fick förlängt, är annars en duktig spelare med bra inställning.

Jacob Olbing, b från Tranås till Hanhals

En rörlig back med bra spelsinne som gärna fyller på i anfallen. Tranås hade gärna sett att han förlängt men nu blir det en flytt hem till Göteborg och Hanhals, där kommer han göra stor nytta.

Nicklas Nousiainen, c från Tranås till Tyresö/Hanviken

En defensiv center som fick mycket speltid i boxplay i Tranås och gjorde det bra. Nu kommer han till Tyresö där han säker kommer få en lite större roll och det ska bli spännande att se hur han kan utvecklas av det.

Niko Ahoniemi, f från Ketterä till Kalmar

En spelare som är intressant ur två aspekter. Dels för sin fina förmåga att göra poäng, (nästan en poäng per match i Mestis), dels för sin fysiska spelstil. Kallas tydligen Finlands Brad Marchand, en av de mer fysiska spelarna i NHL. Hade över 3 utvisningsminut per match i snitt i Mestis senaste säsongen, och då är hockeyn där ändå betydligt med fysisk än i hockeyettan. Frågan är om han kommer bli en tillgång eller en belastning för laget? Att han blir en publikfavorit i Kalmar är jag dock övertygad om.

Joakim Stjern Svensson, f från Kumla till Nyköping

Var en stor talang som ung (vann SM-guld med HV och gjorde flest poäng av alla i superelit södra) men har inte fått sitt riktiga genombrott på seniornivå ännu. Fast 22 poäng i Kumla senaste säsongen är ändå ett kliv i rätt riktning. Nu kommer han till ett Nyköping som ser ut att få ett rätt intressant lag, kan det hjälpa honom att ta klivet?

De tio bästa förlängningarna

Joakim Högberg, f Piteå

Joakim Högberg har tillsammans med Magnus Isaksson varit en garant för att Piteå alltid är att räkna med. Läser spelet väldigt bra och är dessutom bra på rören och är utrustad med ett bra skott.

Joonas Alanne, c/f Mariestad

Kom till Mariestad utan att ha spelat match på över en månad men visade direkt att han var en klasspelare. Bröt sedan ett fotben tidigt i playoffspelet och kunde inte träna och tvingades spela på sprutor och var trots det Bois bäste spelare. Noterades för åtta mål och fyra assist på tolv sista matcherna, när motståndet var som tuffast. Skridskostark, spelskicklig och en bra avslutare.

Tobias Sandberg, mv Mariestad

En av ettans bästa målvakter de senaste åren. Vann slutspelets målvaktsliga. Lugn, trygg, läser spelet bra och väldigt placeringssäker. Kommer för första gången i Boiströjan ha en utmanare om målvaktspositionen sedan Bois värvat Malugs förstekeeper de senaste två säsongerna, Isak Olsson.

Mikael Lidhammar, f Boden

Väldigt rutinerad ytter med bland annat två säsonger i elitserien säsongerna (08/09 och 09/10). Sedan dess har han både spelat i allsvenskan som i olika utländska lag innan han under säsongen som gick anslöt till Boden. Där visade han upp bra fart och spelsinne och hade ett poängsnitt på en poäng per match. En bra förlängning helt enkelt.

Kim Lennhammer, b Huddinge

Huddinges backsida ser klart försvagad ut sedan man tappade Fredrik Falk och Alexander Svensson i slutet av förra säsongen och sedan bland annat bröderna Liljekvist lämnat under silly season. Därför var det säkert skönt att få rutinerade Kim Lennhammers signatur på kontraktet. Den poängstarke backen har massor med rutin och kan svälja mycket istid.

Isak Ahrling, b Teg

Isak Ahrling är en stabil back med en hög lägstanivå, du vet vad du får ut av Isak. Har fått sina chanser på allsvensk nivå utan att riktigt få fotfäste, men på hockeyettannivå håller han bra klass.

Johan Höglund, b Boden

Johan är en fysisk back som älskar att smälla på. Fick också chansen att spela forward några matcher under säsongen. Ingen större spelare med puck utan håller det enkelt.

Albin Runesson, b Östersund

Är främst en defensiv back, men slog personligt rekord vad gäller poäng säsongen som gick med 18 poäng på 44 matcher. Har ett bra passningsspel och fick också chansen att vara mer delaktig i offensiven i och med flytten till Östersund.

Martin Olsson, c Skövde

Martin är en spelskicklig center som tyvärr skadade sig tidigt säsongen som gick och inte hann komma tillbaka innan säsongen tog slut. Men nu ska han vara återställd och då är han en tillgång för Skövde både offensivt och defensivt.

Niklas Nilsson, b Östersund

En sarg ut-back som är nyttig för Östersund. Niklas kladdar inte med pucken i onödan utan spelar enkelt, vilket är en bra egenskap ofta. Var också assisterande lagkapten i laget säsongen som gick, vilket visar på hans betydelse för laget också på annat sätt.

Lämna ett svar