De är vinnarna så här långt i norr

Silly season rullar på och nu börjar det fylla på ordentligt i laguppställningarna i hockeyettanlagen. Jag tänkte ge mig på och lista de jag tycker lyckats allra bäst i respektive serie, och jag tänkte börja med att lista den norra ettans vinnare i silly season. Där är det två lag som i mina ögon två lag sticker ut efter att ha lyckats förlänga med flera av sina vassare kort samtidigt som de varit aktiva på värvningsmarknaden och fått in flera spelare som klart kommer att lyfta laget.

Teg

Teg har lyckats nå allettan två säsonger i rad nu och det verkar ha gett blodad tand. För till kommande säsong så har man inte bara förlängt med viktiga spelare som kaptenen Kim Sehlstedt och poängspelaren André Nordstrand, utan också plockat in en hel kvintett med spännande nyförvärv. På backsidan har man lyckats få in två riktigt bra backar i form av väldige (197 cm, 102 kg) backen Martin Liljekvist och spelskicklige Alexander Andersson. Lite extra fjäder i hatten åt den lilla klubben då man lyckats locka dit dom från betydligt mer ”fancy” klubbar (Huddinge respektive Halmstad).

Även offensivt så har man värvat från mer namnkunniga klubbar i två av tre fall. Krif blev av med slitvargen Ludwig Wistén och Borlänge med powerforwarden Alexander Pettersson. Den sista värvningen är Tim Friberg från Wings, som var en av deras bättre spelare säsongen som gick. Samtidigt så har man, ännu så länge i alla fall, inte blivit av med någon spelare. Visserligen ryktas Isak Stenlund Ädelgran lägga skridskorna på hyllan, men totalt sett ser det ut som att Teg rustar för en minst lika bra placering i norra ettan som den tredjeplats man nådde förra säsongen.

Tegs trupp 21/22 så här långt:

Målvakter

Inga

Backar

Alexander Andersson
Nils Karlsson
Martin Liljekvist
William Mann
Kim Sehlstedt

Forwards

Tim Friberg
André Nordstrand
Alexander Pettersson
Ludvig Wistén

Kalix

Den andra vinnaren i norra ettan är Kalix. Man har kommit väldigt långt i sitt lagbygge och har redan 18 spelare på kontrakt. Den mest spännande av förlängningarna är väl speedkulan Lucas Feuk. Den NHL-draftade yttern anslöt under på lån från AIK under säsongen och gjorde stor succé med 18 poäng på de 18 allettanmatcherna. Men det som är mest spännande med lagbygget är inte förlängningarna, det är värvningarna. Man har plockat in klokt och intressant, två backar och fyra forwards. Lillebror Liljekvist, Robin, styr också kosan norrut, men går ett steg längre från Huddinge ända till Kalix. Liksom sin bror är han en stor pojk med sina styrkor i defensiven. Den andra backen in, Daniel Carlqvist, är nästan lika stor och defensiv. Det lär göra ont att stå framför Kalix kasse i vinter!

Sundsvall gjorde stor succé som nykomlingar, men faran med det är att man åderlåts på spelarna ”som gjort det”. I detta fall är det Kalix som är ofina nog att sno två av de ledande Sundsvallsforwardsen i Samuel Eriksson och Emil Lindblom. Speciellt svider nog tappet av Samuel som vann den interna poängligan. Man har också lyckats knyta till sig två spännande talanger i 21-åriga Christoffer Björk och 19-åriga Marcus Leijonhufvud. Björk har redan två rätt bra säsonger i hockeyettan i ryggsäcken där han snittat ½ poäng per match i södra ettan medan Marcus visat framfötterna i J20 nationell med Växjö. Han var dock utlånad till Kiruna AIF under säsongen med 10 poäng poå 17 matcher som facit. Det som oroar är att man ännu inte fått någon signatur från sina tre överlägset bästa poänggörare från säsongen som gick: Johan Pettersson, Philip Norberg och Deivids Sarkanis. Att Johan förlänger sitt kontrakt är mycket troligt, men de andra två ryktas leta nytt. Men hur det blir med det återstår att se. Sammantaget ser dock Kalix ut att gå klart på plus under denna silly season.

Kalix trupp 21/22 så här långt

Målvakter

William Josbrant

Backar

Jens Andersson
Daniel Carlqvist
Jonathan Danell
Robin Liljekvist
Johan Pettersson
Matej Svetlik

Forwards

Christoffer Björk
Filip Ekervhén Lindbäck
Samuel Eriksson
Ville Erixon
Jesper juntto
Ville Kivimäki
Marcus Leijonhufvud
Emil Lindblom
Isak Nordanstål
Emil Ribom
Wille Åström

Lämna ett svar