Sillyvinnarna så här långt i öst

Igår utsåg jag sillyvinnarna i den norra ettan, idag tar vi steget österut och ser vilka som gjort bäst ifrån sig där. En uppgift som inte visade sig helt enkel, för visst har det kommit in ett och annat fint nyförvärv till lagen, men tittar man på jobsposterna så överväger faktiskt dom i nästan alla lag. Men två lag ser i alla fall ut att ha gått något stärkta (så här långt) ur silly season. Och det är kanske inte något av de tippade topplagen som är med på denna två lag korta lista, utan istället två lag längre ner i hierarkin.

Segeltorp

Segeltorp har i och för sig blivit av med sin skyttekung, Sören Dietz Larsen till Nyköping, men man har också plockat in fem stycken nyförvärv, och många små blir till en hel å i detta sammanhang. Två av nyförvärven hämtas från storebror Huddinge i form av centern David Ljusbol och yttern Robin Carneholm. Robin var utlånad till ”Torpet” redan i slutet av förra säsongen och gjorde det då bra. Också från Hammarby har man fått två förstärkningar. Forwarden Daniel Liiv kom tvåa i deras interna poängliga och kan säkert ersätta i alla fall en del av Dietz poäng. Backen Emil Andersson är en lång back på 191 cm och är främst en defensiv back. Utöver dessa fyra så har Gabriel Söderström lämnat AIK J20 till förmån för förortsklubben. Så än så länge står man på plus, det som oroar är väl att många av de ledande spelarna från föregående säsong, som Oskar Ahlholm, Christoffer Usov med flera ännu inte skrivit på.

Segeltorps trupp 21/22 så här långt:

Målvakter

Viktor Kilefors Petersson
Victor Olsson

Backar

Emil Andersson
Séan Goliats
Gustav Grahn
Wille Hedqvist
Johan Svensson

Forwards

Robin Carneholm
Daniel Liiv
David Ljusbol
Hampus Magnusson
Gabriel Söderström
Joel Thulin
Alexander Tärnström
Philip Zubenko

Wings

Wings har tappar några spelare, men ändå fått in spelare som känns bättre totalt sett. Om vi börjar bakifrån så lämnar Isak Jonsson för Väsby, men ersättaren Viktor Andersson är i mina ögon ett vassare alternativ. Att ha 90,6 i räddningsprocent i ett bottenlag som Borås, med ett svagt försvar dessutom, är starkt. På backsidan är man än så länge på minus sedan Sebastian Lindström lämnat för Enköping, det är ett riktigt tungt tapp. Men det övervägs av en klart vässad forwardsuppsättning. Visserligen tappar man två bra namn i Tim Friberg och Oscar Ingesson, men man har också fått in två av Sollentunas bästa spelare, i Fredrik Wink, (som vann deras poängliga), samt Emil Gabrielsson. Och så då grädden på moset, det som gör att Wings kan se framtiden an med större tillförsikt så här långt: Skyttekungen Christian Blomkvist är tillbaka i Wingströjan. Senast noterades han för finfina 50 poäng i klubben, han blir givetvis ett riktigt lyft! Man har också förlängt med sina tre starkaste poänggörare vilket borgar för att det kan bli en rolig säsong för alla Wingsanhängare i vinter. Bara man får in rätt spelare på backsidan där det än så länge ser tunt ut.

Wings trupp 21/22 så här långt:

Målvakter

Viktor Andersson

Backar

Mikael Lengmo
Leo Råtts

Forwards

Jesper Andersson
Pontus Andersson
Christian Blomqvist
Emil Gabrielsson
Rasmus Hedin
Joel Linnander
Viktor Pahlén
Fredrik Wink
Oliver Ödman Hadzinikolic

Lämna ett svar