Så spelas åttondelsfinalerna

Nu har lagen valt sina motståndare i åttondelsfinalerna. Så här kommer åttondelsfinalerna att spelas.

Boden-Kalix

Boden inledde med att välja det alla lag trodde de skulle välja, Kalix. Här blir Boden jättefavoriter, trots att det är ett litet rivalmöte.

Nybro-Borlänge

Som jag siade om så valde Nybro norra allettansexan Borlänge. Två lag som inte mötts på väldigt länge och det gör att en viss osäkerhet finns. Men nog är Nybra stora favoriter med tanke på säsongerna lagen har bakom sig.

Hudiksvall-Piteå

Många trodde Hudik skulle välja Mariestad, men det trodde inte jag då Mariestad är ett farligare lag att möta med tanke på toppnivån de visat upp. Nu blir det alltså Piteå och i mina ögon så var det som väntat. Här blir Hudik favoriter även om Piteå inte lär vara chanslösa på något vis.

Dalen-Mariestad

Precis enligt min förutsägelse så valde Dalen Mariestad. Ett lag man vunnit 3 av fyra matcher mot och som ligger på bekvämt avstånd. Dalen är favoriter men Mariestad ska inte räknas bort.

Vimmerby-Mörrum

Mitt första felval, men så var det helt ovisst också. Vimmerby hade också klart övertag mot Troja men väljer Mörrum. Jag tror att de har valt ett lite tuffare motstånd i och med det, Mörrum är formstarka, men Vimmerby är favoriter.

Forshaga-Visby

Första skrällvalet enligt mig. Jag trodde inte Forshagas ekonomi skulle tillåta en lågresa till Visby, men man visar att man vill något med slutspelet och väljer då det ”lättaste” motståndet. En matchserie som är helt öppen!

Teg-Troja

Teg hade att välja på Östersund och Troja och valde mycket överraskande Troja. Ett tecken på att man inte trodde sig ha något att hämta mot Östersund och därför såg sig tvingade att välja Troja. Jag tror dock de åker ändå, Troja blev nog glada över detta val.

Huddinge-Östersund

Huddinge hade inget val, de fick Östersund. En match mellan fartfylld offensiv och stabil defensiv. Öppet!

Lämna ett svar