Här avgörs det i helgen

Det är hektiska dagar i hockeyettan denna helg, hela 20 matcher ska spelas. En del gäller dock mer än andra, det är matcher där det kommer att avgöras vilka som når slutspel. Här listar jag nyckelmatcherna!

Fredag

Surahammar-Linden

En väldigt viktig match i kampen om seriesegern i den västra vårettan. Två lag i bra form, där just nu serieledande Surahammar har åtta segrar de senaste nio matcherna, medan Linden har tre raka segrar i ryggsäcken. Vinner Surahammar efter 60 minuter har de säkrat seriesegern med en match kvar att spela, men kan Linden ta tre poäng är det istället dom som tar över serieledningen inför slutomgången. Och då är det klar fördel Linden då de har bortasvaga Kumla i sista omgången medan Surahammar har tuffa Lindlöven på serieschemat. Snacka om sexpoängsmatch!

Lördag

Visby-Mörrum

Det man vet är att vinnaren i denna match kommer minst sjua, förloraren kommer åtta. Men det finns fortfarande chans för det lag som lyckas ta tre poäng att avancera upp till den viktiga sjätteplatsen, som innebär att man slipper ett slutspelssteg (playin). Mörrum är det formstarkare laget och får ses som favoriter, men Visby är ett skickligt slutspelslag och denna match är nästan lite av en slutspelsmatch.

Mariestad-Karlskrona

Att Karlskrona är Mörrums stora rivaler är ingen hemlighet, men i denna match finns det antagligen en hel del Mörrumsupportrar som håller på laget från staun. Som jag skrev tidigare så kan Karlskrona alltså hjälpa rivalerna över strecket, men orkar man göra det när man inte har något mer än äran att spela för? Och vill man ? Mariestad klarar sig med en poäng, men siktar säkert på tre, för då kan man avancera upp till en fjärdeplats som skulle innebära att man blir rankat i åttondelsfinalen (playoff).

Söndag

Kiruna IF-Vännäs

Det är i de två mötena mellan Kiruna IF och Vännäs som det kommer avgöras om det blir Vännäs eller IF som ska ta hem seriesegern. Har Vännäs gjort sitt mot Kiruna AIF så räcker det med en enda poäng i denna match för att de ska säkra playinplatsen. När de möttes för en vecka sedan vann Vännäs med 3-0, nu måste alltså IF ta revansch för att hoppet om serieseger fortfarande ska leva.

Eventuellt Linden-Kumla och Lindlöven-Surahammar

Det kan som jag skrev tidigare vara avgjort i den västra ettan när dessa matcher spelas. Men har Linden vunnit så är det i dessa två matcher som avgörandet ligger.

Tranås-Borås

En måstematch för Tranås. Efter gårdagens förlust mot Kalmar så är det vinna eller försvinna i stort sett alla de fyra återstående matcherna för Tranås. Vinner Hanhals sin nästa match mot Tyringe så får nämligen Tranås endast tappa max tre poäng på de sista fyra matcherna för att slippa kvala sig kvar. Och då man har dubbelmöten med seriesegrande Halmstad kvar på schemat så vill man säkert ha lite marginaler kvar tills dess. Därmed är en seger mot Borås mer eller mindre ett måste.

Lämna ett svar