Snittpoäng, formkurvor och förutsägelser i norra!

Inlägget jag gjorde om den södra allettan där jag gick igenom snittpoäng, gjorde formkurvor för alla lag och förutsåg trolig ungefärlig placering i den södra allettan fick stort positivt gensvar, och önskemål dök upp att jag skulle göra detsamma för den norra allettan. Och givetvis så är er önskan min lag så här kommer den! Dock i omvänd ordning denna gång!

10. Hanviken

Snittpoäng: 0,6 Målskillnadssnitt: -1,8

Formkurva: Starkt vikande

Förutsägelse:

Efter en helt ok start med tanke på förutsättningarna och en poäng per match efter sex matcher så har underdogen Hanviken tappat momentum och har nu fyra raka förluster. De sista tre är dock med uddamålet så de är inte utspelade på något vis, men det indikerar ändå att de inte riktigt räcker till. Allt annat än att laget hamnar på en sistaplats vore en skräll. Men laget har ändå gjort en storstilad säsong.

9. Kalix

Snittpoäng: 1,08 Målskillnadssnitt: -0,69

Formkurva: Stark

Förutsägelse:

Efter en trög upptakt på allettan med fem förluster de första sex matcherna så har Kalix verkligen steppat upp och har nu fyra segrar de senaste sju matcherna. Kan de hålla i det snittet så kommer de att avancera i tabellen, men fixar de det? Då behöver man fortsätta spela ett stabilt och fartfyllt lagspel. Kan bli allt mellan sexa och nia.

8. Borlänge

Snittpoäng: 1,2 Målskillnadssnitt: -0,6

Formkurva: Oväntat svag

Förutsägelse:

Efter en stark inledning med tre fullpoängare efter fyra matcher så har förlusterna avlöst varandra, fem stycken på sex matcher. Det finns dock en hög potential i truppen och kan tränare Gustafsson få ut den så kan laget avancera. Trolig placering någonstans mellan 6 och 9.

7. Forshaga

Snittpoäng: 1,27 Målskillnadssnitt: -0,27

Formkurva: Rätt stark

Förutsägelse:

Forshaga har gått riktigt bra på slutet även om man förlorat de två senaste mot Boden och Kalix. Laget spelar med stort hjärta och energi det är ett spelsätt som sliter rätt bra, frågan är om man orkar hålla uppe det över tid. Jag är tveksam, men visst finns möjlighet att också avancera någon placering med tanke på Enköpings svaga form. Så kan också dom hamna på allt mellan sjätte och nionde plats.

6. Enköping

Snittpoäng: 1,3 Målskillnadssnitt: -0,6

Formkurva: Väldigt svag

Förutsägelse:

Ni ser själva på kurvan: En lysande start har följts av en väldigt trög fortsättning med poäng i bara en av de senaste sex matcherna. Laget är stort och tungt och frågan är om man orkar med tuffa matcher gång på gång. Formkurvan antyder att laget kommer att tappa något och hamna mellan plats 7 och 9.

5. Piteå

Snittpoäng: 1,36 Målskillnadssnitt: -0,27

Formkurva: Något vikande

Förutsägelse:

Piteå imponerade under allettanupptakten med fem segrar de första sju matcherna. Men sedan har det blivit förlust i tre av de fyra senaste och det indikerar att Piteås fina momentum kanske är på väg att rinna ut. Jag tror dock att firma Isaksson-Högberg hjälper laget att hålla hyfsat och laget hamnar femma eller sexa.

4. Hudiksvall

Snittpoäng: 1,67 Målskillnadssnitt: +0,92

Formkurva: Stigande

Förutsägelse:

Efter sin fem matcher långa förlustrad så har Hudiksvall steppat upp igen och har nu tre raka segrar. Hudiksvall har spetskompetens för att utmana högre upp, nu gäller det bara att spela som ett lag över tid. Kan hamna på allt mellan andra och fjärde plats.

3. Teg

Snittpoäng: 1,72 Målskillnadssnitt: +0,18

Formkurva: Vikande?

Förutsägelse:

Teg har imponerat stort under allettan och är seriens stora positiva överraskning. Hade dock en tre matcher lång förlustsvit innan senaste matchen där man bröt den trenden. Fortsätter man vinna eller är förlustsviten ett tecken på att batteriet börjar ta slut? Det känns lite ovisst med en hel del topplag som jagar bakifrån. Jag tror dock man försvarar sin position rätt bra och hamnar trea eller fyra.

2. Östersund

Snittpoäng: 1,89 Målskillnadssnitt: +1,33

Formkurva: Något vikande?

Förutsägelse:

Har bara förlorat tre matcher av sina nio spelade och två av dom har kommit på nu på slutet (mot Boden och Piteå). Främst är det försvaret som gett dom segrar och det starka försvarsspelet ger en ryggrad som gör att man är svårbesegrade. Östersund är min tvåa, möjligen utmanad av Hudiksvall.

1. Boden

Snittpoäng: 2,91 Målskillnadssnitt: +1,82

Formkurva: Stark!

Förutsägelse:

Min lättaste profetia: Boden kommer att vinna allettan norra, punkt! Med idel segrar och endast en tappad poäng så imponerar man storligen. Frågan är mest om man kommer förlora någon gång i allettan?

Lämna ett svar