Är det kört för Skövde?

Efter förlusten i onsdags i derbyt mot Mariestad så var det lätt att räkna bort Skövde. I det läget låg man 3 poäng ifrån Mörrum på playin-platsen och hade 3 matcher fler spelade dessutom. Man var också en poäng efter Karlskrona som hade fyra(!) matcher färre spelade. Ett hopplöst läge med andra ord, speciellt som man bara hade fem matcher kvar att spela själva…

Men så vann man gårdagens match mot Mörrum och då tänds faktiskt ett litet litet hopp för SIK. Nu ligger man nämligen på samma poäng som Mörrum och man passerade Karlskrona samtidigt som man har två väldigt intressanta matcher närmast på spelschemat. Imorgon möter man nämligen just Karlskrona, och på onsdag spelar man returen mot Mörrum. Två motståndare som man alltså vann bortamötena med och kan man upprepa det på hemmaplan så kommer man ligga på den åtråvärda åttondeplatsen med tre poäng ner (minst, fler om Mörrum förlorar morgondagens match mot Dalen). Fortfarande med fler matcher spelade än jagande Mörrum och Karlskrona, men samtidigt så kommer de jagande lagen att ha en enorm press på sig att leverera, speciellt KHK som har en hängiven men också kravställande fanbase. Det har hänt större lag tidigare att man i det läget viker ner sig. Jag säger inte att Skövde är favoriter, nej de är klara underdogs fortfarande, men chanserna är större än vad man trodde bara för ett par dagar sedan.

Lämna ett svar