Snittpoäng, formkurvor och förutsägelser!

Pandemin slår hårt mot spelschemat och det innebär att lagen spelat olika antal matcher. Jag hade därför ambitionen att göra en sammanställning av hur tabellen ser ut just nu beroende på det poängsnitt lagen har, det ger en betydligt mer rättvisande bild av tabelläget. Men jag nöjde mig inte där. Jag adderade dessutom en formtabell som visar hur många poäng lagen tagit match för match, och gav ett omdöme om hur lagens form var. Som grädde på moset så gav jag mig till sist i kast med att förutsäga på ungefär vilken plats lagen realistiskt kommer att sluta. Hoppas ni uppskattar läsningen, för det tog en hel del timmar! 😉

1. NYBRO

Snittpoäng: 2,5 Målskillnadssnitt: +2,1

Formkurva: Stabil på hög nivå

Förutsägelse:

Nybro har bara spelat 10 matcher då de just nu har avbrott pga Corona. De avslutade innan uppehållet med en förlust mot Mariestad men har annars visat upp en imponerande hög och jämn nivå. Allt annat än att de vinner södra ettan skulle vara en stor skräll.

2. DALEN

Snittpoäng: 2,0 Målskillnadssnitt: +1,17

Formkurva: Starkt vikande

Förutsägelse:

Efter 10 matcher hade Dalen 9 trepoängare och allting såg så enkelt ut för Norrahammarlaget. Men på slutet verkar bensinen helt ha tagit slut för skrällgänget och man har nu tre raka förluster. Jag tror därför att laget kommer ha svårt att hålla sin andraplats över tid. En placering mellan 3 och 5 är mer trolig.

3. Vimmerby

Snittpoäng: 2,0 Målskillnadssnitt: +0,54

Formkurva: Starkt stigande

Förutsägelse:

Vimmerby startade allettan svajigt, men från omgång sju har man bara tappat en enda poäng! Laget visar upp en imponerande stark defensiv som jag tror kommer bära laget till en andraplats.

4. Mariestad

Snittpoäng: 1,7 Målskillnadssnitt: -0,10

Formkurva: Ojämn

Förutsägelse:

Mariestad har varit väldigt upp och ner, mycket kanske beroende på dels att man har ett ungt lag, dels att man varit väldigt drabbad av skador på flera av de få rutinerade man ändå har. Men nu är nästan alla skadade tillbaka, och med några fler matcher i benen så kommer de också vara ikapp formmässigt. Det troliga är att laget hamnar mellan placering 3-6.

5. Visby

Snittpoäng: 1,62 Målskillnadssnitt: +0,62

Formkurva: Stigande

Förutsägelse:

Visby hade en dipp 4 matcher in i allettan och hade där 5 matcher i rad utan seger. Men man har plockat in några vassa nyförvärv under seriens lopp och har fått bra skjuts i spelet och står nu på tre raka segrar. Framför allt är de täta defensivt. Mycket talar för att de kommer att vara med och bråka en bit upp i tabellen, mellan plats 3-5.

6. Huddinge

Snittpoäng: 1,38 Målskillnadssnitt: -0,50

Formkurva: Stigande?

Förutsägelse:

Efter en imponerande grundserie och fyra segrar på de första fem matcherna i allettan så gick Huddinge in i en ordentlig formsvacka med sex raka förluster. Men nu kanske man är på g igen med två raka segrar, senast vann man mot Troja som nog hoppades på att det var på väg mot en formtopp. Jag tror dock man ligger på ungefär rätt plats just nu och placerar sig någonstans mellan plats 5 och 7.

7. Troja

Snittpoäng: 1,25 Målskillnadssnitt: -0,50

Formkurva: Ojämn

Förutsägelse:

Alla väntar på att det ska lossna för Troja och att de ska komma upp på samma imponerande höga nivå som de höll i allettan. Men när de såg ut att vara på g med två raka segrar så föll de lika snabbt tillbaka igen och har nu två raka förluster. Visst kan de komma igång, och jag är övertygad om att man kommer bli vassa i ett slutspel, men har man spelat tolv matcher så ljuger sällan en tabell. Man är inte bättre än sjua just nu och det finns hungriga lag som jagar bakom dessutom. Jag tror Troja kommer mellan plats 6 och 8.

8. Mörrum

Snittpoäng: 1,0 Målskillnadssnitt: -1,0

Formkurva: Stigande

Förutsägelse:

Efter bara tre poäng totalt på de första åtta matcherna så har Mörrum kommit igång ordentligt. Värvningarna av Adam Åkesson och Filip Ovesson har spetsat laget och nu har man tagit sig över playin-strecket. Det blir dock svårt att avancera över nästa streck, då det är lite för många poäng upp. Det troliga är att man hamnar mellan plats 7 och 9, och risken att missa playin ligger i att lokalrivalen KHK helt plötsligt får fart på grejorna.

9. Karlskrona

Snittpoäng: 1,0 Målskillnadssnitt: -0,89

Formkurva: Svag

Förutsägelse:

Karlskrona må ha spelat minst antal matcher av alla lag beroende på ett långt Coronaavbrott, men nio matcher är ändå ett representativt urval som visar att laget kommer få kämpa hårt ens för att ta sig till playin. Det måste vara en skuffelse för laget med den tuffa målbilden att snabbt ta sig tillbaka i allsvenskan. Men speciellt på slutet har laget visat en svag form med fyra raka förluster och det supportrarna får hoppas på är att uppehållet kan ge spelarna ett välbehövligt mentalt break som kan få dom att spela mer avslappnat och på så sätt få det att lossna. Men någon kamp i toppen kommer det inte bli, möjligen playin-plats. Jag håller dom som åtta eller nia.

10. Skövde

Snittpoäng: 0,62 Målskillnadssnitt: -1,46

Formkurva: Svag

Förutsägelse:

Efter en bedrövlig inledning med fem raka förluster så hoppades nog många Skövdesupportrar på att det skulle släppa i och med två meriterande segrar mot Karlskrona och Troja. Men det har inte lossnat utan förlusterna har fortsatt komma och nu vore allt annat än en sistaplacering en skräll.

Lämna ett svar