Här är alla sista minutenvärvningarna! (uppdateras)

Det var en ovanligt lugn sista dag innan transferfönstret stängde. Ett normalt år så finns det knappt en klubb med ambitioner (eller desperationer) som inte värvar i alla fall några spelare som man hoppas ska kunna göra skillnad. Ofta har det varit spetsarna i lag som inte har så mycket att spela för som lämnat till förmån för lag som har desto mer. Men i år så är det egentligen inget ettanlag som är i ingemansland och därmed tyckt sig ha möjlighet att släppa spelare. Det blev därför ovanligt få värvningar och framför allt ovanligt få spetsvärvningar på det magiska datumet. Men här är i alla fall dom som ändå blev av.

***

Krif lyckades i min ögon allra bäst. De landade tvillingarna Pontus och Linus Wernersson Libäck, en duo med poänggaranti i hockeyettan. De spelade förra säsongen i Östersund och var då deras klart ledande offensiva spelare, men flyttade till Tyskland inför säsongen där de inte varit helt utan framgång, men nu vänder de alltså kosan hem till Sverige igen. Lite förvånande tycker jag det är att de väljer ett lag som lär få kvala sig kvar istället för ett lag som får kvala uppåt. Men det ska alla Krifare vara glada över.

Krif som också ska vara glada över den tredje värvningen, Lukas Fredin. Lukas kommer från succélaget Dalen där han kanske inte fått massor med speltid, men ändå gjort det bra. En offensivback som säkert kommer bidra till att laget blir vassare framåt. Många Krifare efterlyste backar för att ge stadga till försvaret, men sportchef/tränare Ivansson verkar ha filosofin att anfall är bästa försvar.

***

 Det mest spektakulära nyförvärvet är annars Fredrik Lindgren som är klar för hårdsatsande Boden. Den tvåfaldige SM-guldmedaljören lär bidra med massor med rutin till allettan norras serieledare. Fredrik skulle egentligen spelat för SK Lejon denna säsong, men det blev bara en match, oklart varför. Det är dock den enda match 40-årige Fredrik har på två säsonger, så det känns rätt ovisst var han står spelmässigt. Men visst är det ett namn som säkert lockar både sponsorer och intresse till klubben!

***

När vi pratar spektakulära nyförvärv så tycker i alla fall jag att Surahammar gjorde en rolig värvning när man reggade Conny Strömberg för spel igen. Conny har hunnit bli 45 år gammal och har inte spelat den här säsongen. Han har dock spelat i Surahammar tidigare (så sent som förra säsongen) och har denna säsong varit assisterande tränare i klubben, så han borde inte ha svårt att komma in i spelet i alla fall. Nu är det inte säkert att han kommer spela, enligt uppgifter från klubben är det en säkerhetsåtgärd ifall skadesituationen skulle bli svår. Men visst hade det varit spännande att se spelgeniet med de mjuka handlederna på isen igen?!

Men Sura reggade inte bara Conny klack, de tog också in Axel Knudsen från Leksands J20, Andreas Lashitza från Västerås J20 samt Henrik Nordström och Ludwig Westerberg från Arboga. Backen Henrik Nordström är tänkt att spela direkt, övriga är mer som backup. Henrik som lämnade Surahammar inför fjolårssäsongen hade en kanonsäsong med Arboga i tvåan med 38 poäng på 30 matcher, det ska bli spännande att se vad han förmår när han nu kommer tillbaka. Surahammar lär i vilket fall bli att räkna med i den västra vårettan.

***

Om vi fortsätter i den västra vårettan så har Kumla avsierat att två spelare som lagt av nu är redo för spel igen: Den gamle skyttekungen Martin Eberhardsson och centern Johan Planeby (tränaren Eriks bror) la båda av inför denna säsong men snörar nu på sig skridskorna igen, det är två spelare som kan göra skillnad för laget. Men man värvar också in en tjeckisk juniorlandslagsman, Jakub Zurek. 19-åringen har över 40 juniorlandskamper och har representerat Oskarshamn i SHL två matcher denna säsong. Man reggar också Philip Aldenrud från BIK Karlskroga J20 som målvaktsbackup. Laget tappar dock lånet från Örebro, Filip Forsmark, till Mora.

***

Nybro reggade tre spelare som backup vid skador: Forwarden Tobias Dyk är kanske det mest spännande, han har tidigare spelat i Kristianstad bland annat men ansluter nu från Trelleborg. Louis Ingvordsen, målvakt, kommer från Malmös J20 och Hannes Nordström, back, spelade i Brynäs J20 tidigare. Man har också gjort klart med fortsatt lån av Oliver Nilsson från Tingsryd. Han kan dock komma att återkallas om Tingsryd har behov av honom.

***

Tobias Sandberg har stått Mariestads samtliga matcher från start utom en under säsongen. Som backup har laget haft blott 18-årige Melvin Björklund. Nu säkrar man upp målvaktspositionen genom att signa Simon Zurawski från Grästorp. Simon var den statistiskt klart bäste målvakten i tvåan säsongen som gick.

***

Strömsbro tappade ju stjärnan Johan Eriksson för några dagar sedan, nu hoppas man att lånet av Simon Appelqvist från Tingsryd ska kunna fylla upp lite av tomrummet. Det blir femte(!) klubben för Simon denna säsong, han lär ha fått en viss rutin av att anpassa sig till nya miljöer!

***

Hammarby verkar ha gett upp säsongen, för på annat vis kan man inte tolka när man släpper en av sina poängstarkaste spelare i Gabriel Olsson till Kalmar. Kalmar som därmed förstärker sin trupp till skillnad från förra säsongen då man släppte stora delar av truppen för att skära i kostnader.

***

Ett annat lag i den södra vårettan som förstärker är Tranås. Forwarden Kevin Pettersson ansluter från HV:s J20. Kevin är en Tranåsprodukt som gått hockeygym i Jönköping men som nu alltså återvänder till moderklubben.

***

Om vi fortsätter vår genomgång i södra vårettan så har Halmstad också vässat inför säsongsavslutningen. Från Linköpings J20 så får man in en blott 17-årig back, Theo Angesved. Han är dock en lovande kille och har spelat i såväl u16-, u17- och u18-landslaget. Han har tidigare varit utlånad till Tyringe där han spelat 8 matcher, men nu blir det alltså Halmstad resten av säsongen.

***

Vallentuna tappade två viktiga spelare i Victor Andersson och Sebastian Höglund till Almtuna under lördagen, men igår så kunde man också notera ett namn på plussidan. Från AIK lånar man nämligen in Lukas Macklin, en 20-årig ytter som gjort 40 matcher för allsvenskarna (1 poäng).

***

Kiruna IF gillar letter. Nu plockar man in sin tredje i och med att forwarden Miks Lipsbergs från HK Mogo ansluter. Miks har 11 seniorlandskamper för det lettiska landslaget och även några KHL-matcher på meritlistan, så han lär säkert kunna bidra med en hel del rutin.

***

Sollentuna är fast förankrade i botten av den östra vårettan. Nu försöker man i alla fall göra något åt saken. Aidan Pelino spelade i Mestislaghet Roki tidigare under säsongen, men nu är tanken att han ska vakta målet för Stockholmslaget istället. Pelino har fyra säsonger i NCAA-ligan vilket är en riktigt bra liga, så det blir säkert ett bra tillskott. Carl Wassenius var utlånad till Norge från AIK så här långt under säsongen, men nu blir det Sollentuna för 21-åringen.

***

Ettans kanske största stjärna, Markus Persson, lämnade Borlänge för några dagar sedan och lämnade givetvis en stor lucka efter sig. Nu har man i alla fall samma antal spelare igen sedan man lånat in Isak Garfvé från Mora. Garfvé har 20 matcher i allsvenskan, men -11 i plus/minus, så lite osäkert känns det som.

***
Nyköping signar två spelare sista dagen. Man säkrar upp målvaktspositionen genom att plocka in Albin Mörck från Växjös J20-lag. Albin har tidigare varit utlånad till Strömsbro. På backsidan breddar man med Alfred Hjälm från Södertälje J20, en kille som varit i Nyköping redan säsongen 19/20.

Lämna ett svar