Söndagens intressantaste i respektive serie

Idag tänkte jag utse respektive series mest intressanta match! Det finns många som tävlar om det, men som alla vet kan det bara finnas en vinnare. Här är mina!

Allettan norra

Borlänge-Boden

Serieledande Boden kommer till match obesegrade i den norra allettan efter nio raka segrar. Nu är man på en roadtrip söderut. Igår besegrade man enda laget som tagit poäng av dom, Forshaga, och idag är det Borlänge på schemat. Ett Borlänge med oväntat knackig inledning på allettan och där man precis dessutom blivit av med sin bästa spelare, Markus ”Pajen” Persson. Läge för överkörning av bortalaget med andra ord? Jag är inte helt säker på det. Visserligen kommer Boden till match som klara favoriter också i mina ögon, men jag är inte säker på att tappet av stjärnan bara är av ondo för hemmalaget. Förut åkte alla och väntade på att han skulle leverera, nu finns ingen att gömma sig bakom utan nu måste andra kliva fram.  Det skapar en miljö där spelare kan ta kliv ganska fort för att visa att dom ska ha en del av alla minuter ”Pajen” tidigare fått. Igår spelade man sin första match utan honom och då bröt man förlustsviten på fyra raka matcher när man besegrade Kalix. En varning är därmed utdelad!

Allettan södra

Skövde-Huddinge

En sexpoängsmatch för båda lagen. Huddinge inledde allettan starkt med fyra segrar på de första fem matcherna, men efter förlusten mot Mariestad i omgång sex har det tagit tvärstopp. Sex raka förluster har gjort att laget många placeringar. Nu måste man vinna för att få stopp på blödningen och kunna ta sikte mot toppen igen.  För blir det förlust mot bottenlaget Skövde, så vette 17 om de ens fixar en playin-plats. Och det är inte helt givet att de fixar det. Skövde har nämligen en stark seger mot Dalen i ryggen och har lärt sig mer och mer hur man måste spela för att vinna matcher. Hemmalaget lär också vara medvetna om vikten av matchen: Vid seger så tar man sig upp på playin-plats, men vid förlust så ser det mycket mörkare ut för laget från det gråmulna berget. Dagens match är med andra ord av yttersta vikt för båda lagen.

Vårettan norra

Vännäs-Kiruna AIF

Gårdagens Vännäsöverkörning av Sundsvall (6-0) var viktig för att serien fortfarande skulle leva. Hade Sundsvall vunnit hade marginalen ner varit 13 poäng till tvåan, nu är den istället 9. Och Vännäs och Kiruna IF som jagar närmast efter har hela fem matcher färre spelade, så poängsnittet antyder att det just nu är väldigt jämnt mellan topp 3-lagen. Nu ska Vännäs se till att få lite marginaler på sin sida genom att vinna också mot Kiruna AIF. Ett AIF som är väldigt ojämna i prestationen, men som ändå gått lite bättre i vårettan jämfört med grundserien. Nu måste gruvlaget nästan vinna för att inte vara helt bortkopplade från chansen att slippa kvala neråt. Visst är Vännäs klara favoriter, men AIF kommer göra allt för att skrälla.

Vårettan östra

Vallentuna-Segeltorp

Två lag med identiska resultatrader i vårettan. Sex segrar, en seger efter sudden/straffar och fyra förluster. Vallentuna ligger dock fyra poäng före då de placerade sig betydligt bättre i grundserien. Segeltorp har dock den starkare formkurvan och det var ”Torpet” som vann lagens senaste möte lagen emellan för tre veckor sedan. Också denna match kan ses som en sexpoängsmatch. Vinner Vallentuna så slipper de snegla neråt i tabellen utan kan rikta all energi åt att kriga om play-inplatsen, ja då skaffar de sig väldigt bra läge för att nå den. Men vinner Segeltorp så skiljer det bara en poäng lagen emellan och då kan det bli en svettig avslutning för stjärngänget.

Vårettan västra

Surahammar-Lindlöven

Att skriva ordet toppmöte i samma mening som Surahammar var det många år sedan någon gjorde. Men idag är det faktiskt ett riktigt toppmöte i den västra vårettan när serietrean Surahammar tar emot serieledande Lindlöven. Surahammars värvningar av tre kanadensiska talanger har verkligen lyft laget. Från att ha tagit en enda trepoängare under hela grundserien, så har man nu sex stycken på elva matcher och bara två nollpoängare. Man är därmed seriens formstarkaste lag och kommer säkert bli en tuff nöt för seriefavoriterna Lindlöven. Vid Surahammarseger idag så kommer man bara vara en poäng efter Lindesbergslaget och utmanar då om en playin-plats på allvar. En remarkabel reinkarnation i så fall! Men vid förlust är risken stor att man ramlar ner under kvalstrecket igen, det är med andra ord en riktigt viktig match för Sura blue. Men den är också viktig givetvis för Lindlöven. Förlorar man så är toppstriden fortsatt het, men vinner man se hänger man av minst en av sina allvarligaste konkurrenter.

Vårettan södra

Kalmar-Hanhals

Streckstrid! Trean Kalmar slipper just nu att kvala sig kvar, men fyran Hanhals är bara en poäng efter och kan vid seger i dagens match ta sig upp på säker mark på bekostnad av hemmalaget. Matchen är också viktig för streckstriden i allmänhet, vinner Kalmar känns den avgjord, vinner Hanhals så lever den. Formkurvan ser väldigt olika ut för lagen. Hanhals inledde allettan starkt, men har nu tre raka förluster. Kalmar å sin sida har tre segrar de senaste fyra matcherna.Därmed så är Kalmar rätt klara favoriter.

Lämna ett svar