En väg ur svackan eller en väg ner i avgrunden?

Imorgon spelas det full omgång i den södra allettan, men det finns tre matcher som jag tycker är mer intressanta än de övriga. Tre matcher där topplag tar emot förväntade topplag som inte presterat. Tre matcher mellan lag som levererat och lag som inte har det. Tre matcher mellan lag som antingen kan fördjupa kriser, eller vara en väg ur dom.

Nybro-Karlskrona

Nybro spräckte sin nio matcher långa segerrad senast när Mariestad vann, men man är fortfarande serieledare och har gjort flest mål framåt av alla lag. Nu möter man ett krisande Karlskrona som trots favoritskap hittas först på en åttondeplats med fem förluster på åtta matcher. Tre av dom har kommit på rad på slutet, och en fjärde raka förlust kan innebära att man är utanför playin-spel. Det är med andra ord lite kniven på strupen för bortalaget om man inte vill vara ett bottenlag på riktigt.

Troja-Dalen

Troja tog sin första trepoängare på åtta matcher när man besegrade Karlskrona senast. Nu hoppas man att det var ett trendbrott, men för att kalla det det så måste man ha mer än en seger i rad. Nu ställs man mot serietvåan Dalen, ett lag man enligt alla tips skulle ha bakom sig, men som nu är fem placeringar och 12 poäng före. Nu är det dags för Troja att visa vad man går för!

Vimmerby-Huddinge

Vimmerby har fyra raka segrar och går som tåget just nu. Huddinge har å sin sida fyra raka förluster och har tappat all fart man kom in i allettan med. Med ytterligare en förlust så kan man börja kalla det kris på riktigt för seriesegrarna i östra ettan, så de vill säkert bryta trenden. Men rår man verkligen på det försvarsstarka laget från Pippiland?

Lämna ett svar